mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Vörös Csilla
Vörös Csilla
Nielsen Közönségmérés Kft.
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A hackerek szerint a hagyományos IT-biztonsági technológiák elavultak
2017-09-04 10:13 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az adatvesztések fő oka az emberi hiba - a felhasználók sokszor belefáradnak a szabályok betartásába.

Hackerek körében végzett felmérést a Thycotic az év egyik legnagyobb IT-biztonsági eseményén, a Las Vegas-i Black Hat 2017 konferencián. A kutatás szerint a hagyományos határvédelmi technológiák (tűzfalak, antivírus szoftverek) elavultak, a bizalmas adatokhoz pedig a privilegizált (adminisztrátori) fiókokon keresztül lehet a legkönnyebben hozzáférni.

A 250 hacker megkérdezésével készült felmérés szerint a vállalatok bizalmas adataihoz legegyszerűbben az adminisztrátori fiókokon keresztül lehet hozzájutni (32%), amelyet az e-mail fiókok (27%) és a végpontok (21%) követnek. 73% szerint a hagyományos határvédelmi eszközök, mint az antivírus szoftverek és a tűzfalak elavultak és egyszerűen megkerülhetők. A hackerek tevékenységét leginkább a többfaktoros azonosítás és a titkosítás nehezíti, a leghatástalanabbak pedig a behatolásmegelőző rendszerek (IPS).

A hackerek 85%-a szerint emberi hiba áll az adatvesztések mögött. Ennek oka, hogy egyre nagyobb nyomás nehezedik a felhasználókra, akik egy idő után belefáradnak a biztonsági szabályok betartásába. A felhasználók 35%-ának a jelszavak fejben tartása és a folyamatos változtatása jelenti a legnagyobb gondot, de a túl sok információ (30%), a védekezéshez szükséges folyamatos frissítések (21%), és az állandó kiberfenyegetések (15%) is problémát jelentenek.

Mit tehetünk a jobb biztonságért?
 
  • Automatizáljuk az adminisztrátori fiókok kezelését és védelmét.
  • Használjunk többfaktoros azonosítást legalább az adminisztrátori fiókokhoz.
  • Alkalmazzunk felhasználó-központú megközelítést az IT-biztonságban: egyszerű rendszer, egyszerű használat.
  • Titkosítsuk adatainkat
  • Tartsunk rendszeres oktatásokat a vállalatvezetőknek az IT-biztonságról.


"Az adminisztrátori fiókok jelszómenedzsmentje a modern eszközökkel jóval egyszerűbben, villámgyorsan megvalósítható a régebbi, csillagháborús rendszerekhez képest. A kisebb cégek a Thycotic Secret Server ingyenes verziójával is komoly javulást, és akár (e tekintetben) GDPR-megfelelőséget érhetnek el. Komplexebb feladatokra, akár több száz adminisztrátor menedzsmentjére természetesen a fizetős változatokat ajánljuk" - mondta Nemes Dániel, a hazánkban a Thycotic-ot képviselő biztributor elnöke. "A rendszer ráadásul tartalmazza a webes szolgáltatások jelszómenedzsmentjét is, ami kifejezetten az üzleti felhasználók céges fiókjainak a kezelésére szolgál, automatizálva az online üzleti alkalmazások jogosultságkezelését" - tette hozzá.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!