mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Eszes Tamás, főiskolai tanár...
Dr. Eszes István
Budapesti Gazdasági Főiskola
főiskolai tanár


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Alkotni hívja a gyermekeket a MÁV
2017-09-20 12:52 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

"Színezd újra! Alkotói Napok 2017" címmel hirdetett falfestési pályázatot a MÁV 10-16 éves tanulók és kísérőtanáraik számára.

A vasúttársaság honlapján is közzétett pályázati felhívás szerint a gyermekek alkotásaikkal színesíthetik két fővárosi (Kőbánya felső, Hűvösvölgy) és két vidéki (Monor, Füzesabony) vasútállomás gyalogos aluljáróinak falfelületeit.

A kísérleti jelleggel meghirdetett pályázat célja a figyelemfelhívás és a közvélemény formálása, az alkotók közösségépítő tevékenységének ösztönzése, valamint esztétikai élménynyújtás az utazóközönség számára. Mindezek érdekében a MÁV négy gyalogos aluljárójának falfelületein kínál helyet egyedi, művészi értékű (nem graffiti) alkotások számára. A vasúttársaság azt reméli, hogy a tanulók alkotásaival borított falak mosolyt csalnak az arra közlekedők arcára, és bízik abban, hogy a gyermekek falfestményeit mindenki tiszteletben tartja.

A pályázatra legfeljebb 15 fős, általános és középiskolai csoportok jelentkezését várja a vasúttársaság. Pályázni méretezett, színesben elkészített látványtervvel lehet. A beérkezett pályaműveket aszerint értékeli a MÁV, hogy azok megítélése szerint alkalmasak-e az aluljárók hangulatának javítására és a falfelületek dekorálására.

A MÁV minél több csapat részére szeretné lehetővé tenni elképzeléseik megvalósítását, ezért a beérkezett pályaművek rangsorolását követően a kivitelezést a rendelkezésre álló mintegy 510 négyzetméter erejéig engedélyezi.

Az engedélyezett terveket október 13. és november 13. között vasútbiztonsági felügyelet mellett festhetik fel a gyermekek. A festéshez szükséges eszközöket (festékek, ecset, vödör, fólia stb.) a MÁV biztosítja. A megvalósításra érdemes pályaművek felfestésére a vasúttársaság meghívja a sajtó képviselőit is, hogy a közvélemény minél szélesebb körben ismerhesse meg a gyermekek alkotásait.

A pályázat sikeressége esetén tavasszal további aluljárók festésére szóló felhívás várható.

A kijelölt állomások - Kőbánya felső, Hűvösvölgy (Gyermekvasút), Monor, Füzesabony - aluljáróinak dekorációs festésére benyújtott pályázatokat 2017. október 8-án 24.00 óráig várja a MÁV az aluljarofestes@mav.hu elektronikus levélcímre.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2018-ról 2019-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Körülbelül a 2018-as szinten marad

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!