mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Peresztegi Zoltán
Peresztegi Zoltán
Schibsted Classified Media
alelnök


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Az Allee Art Gallery-ben kortárs képzőművészek alkotnak
2017-10-05 12:25 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Pop-up műteremházban alkotás közben találkozhatnak az érdeklődők három fiatal tehetséges művésszel az Allee Bevásárlóközpont "Vászonról a kifutóra" című ingyenes rendezvénysorozatának részeként.

Ingyenes képzőművészeti programkavalkád vár az érdeklődőkre az Allee Bevásárlóközpontban. A kiállítótérként és műteremként is szolgáló Allee Art Gallery-ben az érdeklődők október 15-ig három kortárs festő alkotásait csodálhatják meg.

A képzőművészeti élet hagyományos színtereinek - galériák, kiállítóterek, múzeumok, műtermek és vásárok - sajátos atmoszférája a művészeti közegben kevésbé jártas befogadók számára sokszor nehezen értelmezhető. A bevásárlóközpontban életre hívott művészeti projekt azonban arra tesz kísérletet, hogy közelebb vigye a magas művészetet a mindennapok világához.

A projekt során műteremmé alakuló üzlethelyiségben dolgozó három művészt egy-egy, a műtermük mellett installált kabinet-kiállítás mutatja be. A projekt így lehetőséget biztosít arra, hogy a bevásárlóközpont látogatói beleshessenek az alkotófolyamatba, szóba elegyedhessenek az alkotókkal és megismerkedhessenek a művészek néhány korábbi alkotásaival. Sőt, ha beleszerettek valamelyik műtárgyba, azt azonnal meg is vásárolhatják.

Az Allee Bevásárlóközpont fontosnak tartja, hogy társadalmi szerepvállalása során felhívja a figyelmet a művészet, ezen belül is a képzőművészet társadalmi értékére, a fiatal tehetségek művészetének támogatására is.

A "Vászonról a kifutóra" című ingyenesen látogatható rendezvénysorozat részeként 6 ikonikus festőművészt (Szinyei Merse Pál, Lotz Károly, Munkácsy Mihály, Rippl-Rónai József, Csontváry Kosztka Tivadar, Victor Vasarely) megelevenítő egyedi tárlaton ismerhetik meg a látogatók a magyar festészet kiemelkedő alakjait.

A "Vászonról a kifutóra" rendezvénysorozat fénypontjaként szeptember 29. és október 8. között két hosszú hétvégén, 16 monumentális tánc- és divatshow keretében Van Gogh, Picasso, Dalí, Frida Kahlo és más világhírű festők remekművei kelnek életre. A modellek és táncosok a festmények világába kalauzolva mutatják be az Allee 2017-es őszi- és téli divatkollekcióit.

A kampány fő célja a divat ezerszínű világának és a képzőművészet találkozásának formabontó és értékteremtő bemutatása, a hazai festészettörténet legjelentősebb alakjainak megidézése, valamint a fiatal kortárs művészek támogatása. Az Allee számára fontos küldetés - a bevásárlóközpontok piacán úttörő módon -, hogy a vásárlás élményét kulturális értékek megjelenítésével tegye teljesebbé látogatói számára.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!