mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Magyar Judith
Magyar Judith
SAP AG
kommunikációs igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Csökkent a PC-k eladása a harmadik negyedévben világszerte
2017-10-24 17:26 [MTI + Mediainfo.hu]

A harmadik negyedévben már a 12. egymást követő negyedévben csökkent a személyi számítógépek eladása világszerte, de a folyó negyedévben és különösen jövőre változhat a trend.

Az amerikai Gartner informatikai piackutató vállalat honlapján szereplő adatok szerint 67 millió személyi számítógépet értékesítette az idei harmadik negyedévben globálisan, ami 3,6 százalékos csökkenés a tavalyi azonos időszakkal összevetve.

A legnagyobb PC-gyártók közül a harmadik negyedévben csak a listavezető HP tudta növelni eladásait, a tavalyi harmadik negyedévhez képest 4,4 százalékkal.

Az eladásait tekintve második helyen álló Lenovo értékesítése a negyedévben 1,5 százalékkal csökkent, a lista harmadik helyezettje, a Dell eladása pedig 0,4 százalékkal mérséklődött.

Az idei harmadik negyedévben a HP piaci részesedése 21,8 százalékra nőtt az egy évvel korábbi 20,1 százalékról.

A Gartner elemzői azzal számolnak, hogy a folyó negyedév végén, és különösen jövőre már nő az eladott PC-k száma, miután Nyugat-Európában és Kínában felgyorsul a Windows 10 operációs rendszerre történő átállás.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!