mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Harmincéves a Vasárnapi Újság rádióműsor
2017-11-06 12:26 [MTI + Mediainfo.hu]

Éppen harminc évvel ezelőtt, 1987. november 1-én indult el a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című magazinműsora - mondta Nagy Katalin felelős szerkesztő az MTI-nek.

Tájékoztatása szerint annak idején hétvégén nem voltak napilapok, sőt hétfőn a televízióban adásszünet volt, ezért döntött úgy a kádári agitprop, legyen egy kellemes vasárnap reggeli műsor arról, hogy mi történik hétvégén a nagyvilágban. A műsor alapító felelős szerkesztője Győri Béla volt, az első adást Rapcsányi László vezette.

Ahogy a hazai történések fontosabbá váltak, úgy változott meg a műsor kezdeti külpolitikai fókusza belpolitikaivá. Erdélyből áttelepültek a műsor riportereinek beszéltek magyarságukról, a trianoni traumáról. Egy hallgató a műsorban elmesélte, mi történt az '56-os mosonmagyaróvári sortűz idején - hozott példákat Nagy Katalin, miként "bújt elő" az évtizedekig elhallgatott, megtiltott valóság a személyes tragédiákon keresztül.

A Vasárnapi Újság a hírműsorok, valamint a "gőzkieresztésre szolgáló" 168 óra című szombat délutáni rádióműsor mellett egyre meghatározóbbá vált - tette hozzá.

A műsor felelős szerkesztői közül Perjés Klára volt a leghosszabb ideig a Vasárnapi Újság élén, 8 évig, rajta kívül Belénessy Csaba, Haeffler András, Lakatos Pál, Molnár Pál, Németh Miklós Attila és Obersovszky Péter is vezette a szerkesztőség munkáját - sorolta a jelenlegi felelős szerkesztő, Nagy Katalin.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!