mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Soós Gergely
Soós Gergely
neo
alapító-ügyvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
"Hatvanéves a Trabant" kampány
2017-11-08 15:46 [MTI + Marketinginfo.hu]

A Trabant kampány keretében nyugdíjba küldik a hatvan éve (1957. november 7.) piacra dobott Trabantot és a zöld autózást kezdik népszerűsíteni.

Az akció keretében 60 olyan helyet járnak be, amely korábban kedvelt lehetett a Trabantos turisták körében, de ma már elektromos autóval is megközelíthető. A kampányban Trabantot és egy Nissan Leaf tipusú elektromos autót is használnak. Az akció szervezői arra kíváncsiak, milyen érzés a mai turistáknak egy kényelmetlen Trabantban utazni, de azt is meg szeretnék tudni, hogy az elektromos autózás terjedésével el lehet e jutni bárhová a Balatonon is.

Az akció keretében a gyerekekre is gondoltak, Füred Kapitány, a helyi mesehős segítségével olyan helyeket is bejárnak, amelyek ősszel is vonzó úti célt jelenthetnek a családoknak. Az útvonal mentén a gyerekek is megismerkedhetnek az elektromos autózással, a szerencsések ki is próbálhatják szüleikkel együtt az elektromos autót - mondta Éskovács Péter, az akció turisztikai tanácsadója.

A Balatonon egymással "versenyző" két autónak már nevet is adtak a szervezők. A nyugdíjkorhatár közelében járó Trabantot Monica névre keresztelték, amely divatos név volt korábban az NDK-ból a Balatonra érkező turisták körében. A fiatal elektromos Nissant pedig Margitnak hívják, amely az autógyár egyik nagykövetéről, a híres színésznőről, Margot Robbieről kapta becenevét, aki például a Wall Sreet farkasa című filmben is szerepelt. A szervezők azt ígérik, hogy újabb elektromos autókat is bevetnek majd a Balatonon annak érdekében, hogy az őszi és téli eseményeket népszerűsítsék. Ezeknek az autóknak majd a gyerekek adhatnak nevet. A legfrappánsabb név kitalálója autós kiránduláson vehet majd részt családjával együtt.

Néhány érdekesség a jubileum előtt:
 
  • 1. Dóka Imre tűzoltó főhadnagy, megyei szóvivő ül egy szabványos tűzoltósági színű, Ral 3000-es színkódú tűzoltó Trabantban a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság udvarán:


 
  • 2. A zuglói Trabant Presszó 2017. november 2-án. A szórakozóhely érdekessége, hogy a bejáratot egy Trabant orra díszíti:


 
  • 3. Marosi Károly vezeti 1963-as évjáratú Trabant 600-as autóját Szilágy közelében 2017. november 5-én:


 
  • 4. Mátó Zoltán és felesége, Mátóné Tonhajzer Arabella egy Trabant csomagtartójából kialakított kanapén ül tiszaújvárosi otthonukban 2017. november 3-án:


 
  • 5. Egy korabeli újságkivágásokkal díszített Trabant 601-es Budapesten, a Máltai Szeretetszolgálat központjánál 2017. november 2-án. Az autót kelet-németek hagyták hátra, amikor a határnyitásra vártak a Szeretetszolgálat kertjében táborozva 1989-ben:Hatvan éve, 1957. november 7-én hagyta el a kelet-németországi zwickaui autógyárat az első Trabant gépkocsi.


További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!