mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Soós Gergely
Soós Gergely
neo
alapító-ügyvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
200 millió forint magyar animációs sorozatok bővítésére, átalakítására
2017-11-09 12:02 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Heti ülésén elfogadta a Dargay Attila-pályázat aktuális kiírását az NMHH Médiatanácsa, és 200 millió forintot különített el animációs sorozatok és egész estés televíziófilmek készítésére.

Korábban már támogatást nyert gyermek-, ifjúsági és családi témájú animációs sorozatok további epizódjainak gyártására, illetve egész estés animációs tv-filmekké alakítására lehet támogatást nyerni az ismételten meghirdetett, 2017-es Dargay Attila pályázaton. A pályázók feladata - a korábban támogatott részekkel összhangban - kiegészíteni a sorozatokat 13 részesre, illetve a már elkészült 13 epizódot 26 részesre bővíteni, továbbá egész estés alkotások esetében az elkészült 13 részt minimum 52, maximum 90 percessé összefűzni. A Médiatanács a nyertes filmalkotások támogatására összesen 200 millió forintot különített el. Egész estés animációs tv-filmmé alakítás esetén a támogatás nem haladhatja meg a 20 millió forintot. A háromszakaszos pályázati eljárás első szakaszára november 30-án 12 óráig lehet jelentkezni az Ügyfélkapun keresztül. A pályázati felhívás és a pályázat benyújtásával kapcsolatos gyakorlati információk megtekinthetők a mecenatura.mtva.hu oldalon.

A Digital Media and Communications Zrt. három adója, a Story5, a Galaxy és a 4-es csatorna esetében, összesített műsoridejének átlagában több ponton sem tartotta be 2016-ban a magyar és európai művek arányaira előírt kötelezettségeit, ezért 1,5 millió forintos bírságot kapott. A Médiatanács a bírság konkrét összegének meghatározása során figyelembe vette a fokozatosság és arányosság elveit, így azt is, hogy a médiaszolgáltató 2008 óta minden évben elmaradt a törvényben rögzített arányszámoktól, illetve a kvótakötelezettség alóli mentesítésről szóló hatósági szerződésben foglaltaktól.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!