mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Berkes Péter
Dr. Berkes Péter
Ambitious Group
Stratégiai igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A Viasat Nature a madarakért
2017-11-10 10:42 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az Állatok Világnap alkalomból a Viasat Nature-ön a bolygónk legveszélyeztetettebb állatfajai kaptak szerepet egy-egy műsor erejéig.

A nap további különlegessége volt, hogy a csatorna Facebook közössége is nemes célért nyomhatta a lájkokat: a legtöbb szavazatot kapott egyesület 300.000 forintos adományban részesülhetett a Viasat Nature jóvoltából. A nyertes a Hortobágyi Madárkórház lett, akiknél láthatóan igen nagy volt az öröm.

Az Állatok Világnapja misszió- amely magában foglalja az állatjóléti szabványok és az állatok helyzetének javítását világszerte - a Viasat Nature egyik kiemelt ügye. Támogatásuk kifejezéseképpen a Viasat Nature az esemény apropójából október 4-én elhozta a világ leglélegzetelállítóbb helyszíneit és a természet legkülönlegesebb állatfajait. A Viasat Nature eseményének célja, hogy fokozza az emberek természet-tudatosságát, felhívja a figyelmet annak fenyegetett és sérülékeny természetére, miközben a Földön élő, különböző állatfajok sokszínűségét is hirdeti.

A csatorna ugyanezen a napon Facebookos voksolást indított saját közönsége körében. 300.000 forint értékű adományt bocsátottak szavazásra, melyet -a feltöltött fotó alapján- a legtöbb kedvelést kapott alapítvány nyerhetett meg. A játék egyik résztvevője volt a Papagájvilág Alapítvány, akiknek fő tevékenysége a papagájok védelme, valamint tartási szokásaik oktatása és a kényszeresen kiabáló, tolltépő, agresszív egyedek rehabilitálása. A másik nyertesjelölt az Elveszett Állatok Alapítványa volt, akiknek célja a házi kedvencként tartott állatok gyógyítása, gazdához juttatása, óvodások és kisiskolások oktatása a helyes állattartásról és természetvédelemről.

A pénzjutalmat a verseny harmadik közreműködője, a Hortobágyi Madárkórház nyerte meg, a szavazatok háromnegyedével. Az alapítvány huszonhat éve ment, gyógyít és ápol segítségre szoruló sérült, beteg vadmadarakat. Évente több mint ezer gazdátlan páciens részesülhet szakszerű, állatorvosi ellátásban, legyen szó sebészeti műtétről, gyógyszeres kezelésről, vagy fiókanevelésről. Ars poeticájuk szerint "Sas, sólyom, bagoly vagy veréb? Mindenkinek jár az esély!"


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!