mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Bánki Tamás
DrLinkedin
Alapító, Tulajdonos, Linkedin tréner


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A Mastercard – év bankja verseny díjátadás
2017-11-20 18:49 [Marketinginfo.hu]

A tizenkettedik alkalommal megrendezett Mastercard - év bankja díjátadón idén két egyedülálló kulturális elismerés is gazdára talált.

Az OTP Bank lett a Mastercard - év bankja 2017 verseny fődíjasa, az Év bankára elismerést pedig Dr. Patai Mihály kapta. A november 15-én megrendezett díjátadón idén egyedálló módon az Év színházművésze és az Év filmművésze díjakat is átadták.

A Mastercard - év bankja verseny keretében idén nyolc bankszakmai kategóriában indulhattak a Magyarországon lakossági szolgáltatást nyújtó kereskedelmi bankok. A hangsúly a hétköznapi ember által igénybe vett szolgáltatásokra helyeződött, azon belül is az ügyfélbarát, innovatív megoldások kiemelése, díjázása volt a cél. Összesen 63 pályázat érkezett 12 pénzintézettől, melyeket egy előre meghatározott szempontrendszer alapján közel hatvan fős szakmai zsűri értékelt, a következő kategóriákban: "Az év bankja", "Az év leginnovatívabb bankja", "Az év lakossági számlacsomagja", "Az év lakossági megtakarítási terméke", "Az év lakossági hitelterméke", "Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze" és az "Az év társadalmilag felelős bankja. "Az év bankára" címre legméltóbb bankvezért - a hagyományokhoz híven - idén is maguk a bankvezetők választották meg.

"Az év bankja" elismerést az OTP Bank vehette át. Ebben a kategóriában a pontozáskor a zsűri figyelembe vette a további kategóriákban nyújtott teljesítményt is, így a legrangosabb cím nem csupán az üzleti eredményt tükrözi, hanem sokkal inkább egy átfogó képet ad a hazai bankszektor legjobbjairól. Az OTP Bank kapta az első helyezettnek járó oklevelet "Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze" kategóriában is. Ezt az elismerést az OTP Direkt internetbank és Smartbank alkalmazással nyerte el, amely számos funkcióval - például QR kódos regisztrációval, ujjlenyomatos belépéssel és aláírással, grafikus egyenleg-, számla- és kártyatörténettel - segíti az ügyfeleket a gyors és hatékony bankolásban.

A CIB Bank bizonyult a legjobbnak "Az év lakossági hitelterméke" kategóriában, az Előrelépő Személyi Kölcsönnel, amely akár hét perc alatt elérhető a mobilalkalmazáson keresztül, egyedülállóan a hazai piacon.

"Az év társadalmilag felelős bankja" kategóriában idén a K&H Bank végzett az első helyen. A bank fenntarthatósági tevékenységének fő területei a vállalkozásösztönzés, pénzügyi oktatás, környezetvédelem és az egészség. A pénzintézet fogyatékkal élő ügyfelei számára akadálymentesítési stratégiát hozott létre, és munkatársait is aktívan bevonja támogatási programjaiba.

Az egyik legnépszerűbb kategória idén "Az év lakossági megtakarítási terméke" volt, amelyben a MagNet Bank lett az első. A nyertes termék, az Apránként Megtakarítási Program abban segíti a bank ügyfeleit, hogy úgy érjék el megtakarítási céljaikat, hogy közben folyamatosan nyomon tudják követni, hol tartanak azok megvalósításában.

"Az év lakossági számlacsomagja" kategóriában idén a GRÁNIT Bank végzett az élen, a Helló GRÁNIT számlacsomag termékével. A Helló GRÁNIT csomag a világon bárhonnan kényelmesen megnyitható laptopon, Andorid és iOS mobilon, valamint a GRÁNIT VideóBankon keresztül egyaránt. A számlanyitáshoz csak 7 adatot kell megadni. A videóhívás keretében a szerződést elektronikusan írják alá és a biztonsági ellenőrzések után a számla azonnal használható.

"Az év leginnovatívabb bankja" díjat szintén a GRÁNIT Bank nyerte, holtversenyben az OTP Bankkal. A GRÁNIT Bank üzletpolitikájának kulcseleme az innovációk sorozata, példa ezek közül az online számlanyitás és szerződéskötés tetszőleges helyen és időben, a GRÁNIT eBank, az ingyenes iSMS üzenetek bevezetése, a VideóBank (élő online ügyfélszolgálat) és a GRÁNITPay. Az OTP Bank pályázatában azt emelte ki, hogy elsőként náluk valósult meg a bankfüggetlen érintéses mobilfizetést a Simple alkalmazáson belül. A bank a digitális aláírópadok fióki bevezetésével fokozatosan áttér a papírmentes működésre, és teljesen online igényelhető személyi kölcsön termékkel segíti az ügyfelei kölcsönhöz jutását.

"Az év bankára" címet idén Dr. Patai Mihály, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója nyerte el. Ezzel a díjjal a bankszakma saját körein belül ismeri el a kiemelkedő teljesítményt, hiszen a kategória győztesét a bankok vezetői választják ki maguk közül.

Eölyüs Endre, a Mastercard Europe igazgatója a verseny kapcsán elmondta:

"Az idei nyertes pályázatok is azt mutatják, hogy az innováció a hazai pénzintézetek stratégiájának központi elemévé vált. Örömmel mutatjuk be az újdonságokat a közönségnek, és továbbra is fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet a bankszektor kimagasló színvonalú szolgáltatásaira. Az innováció áthatja az életünket, nem csak a bankolás és a fizetés terén van jelen, de kiemelt szerepet kap a színházi életben és a filmes világban is. Szerettük volna példákon keresztül bemutatni, hogy milyen fontos az újítás a művészek életében is, ezért idén egy-egy kiemelkedő film- és színművészeti teljesítményt is jutalmaztunk."

A Mastercard az elmúlt évtizedben aktív szerepet vállalt és vállal a hazai kulturális élet patronálásában, múzeumoktól, fesztiválok szponzorálásán át, egészen a színházi világig. Elsősorban olyan társulatoknak, kortárs művészeknek nyújt támogatást, akik az igényes, tartalmas és magas színvonalú szórakoztatás, művelődés elkötelezettjei. Mivel ebben az évben számos, nemzetközileg is jelentős művészeti siker született a hazai színház- és filmművészet terén, a Mastercard idén két külön díjat is létrehozott, hogy díjazza és bemutassa a kiemelkedő teljesítményeket. Az elismeréseket az idei Év bankja gálán osztották ki Budapesten, 2017. november 15-én.

A két rendhagyó díj, az Év színházművésze és az Év filművésze odaítélése során első számú szempont az alkotói innováció volt, legyen szó művészi felfogásról, nézőpontról, illetve a produkció létrehozásának egyéb irányelveiről. A fenti szempontok alapján egy külön erre a célra meghívott, ötfős szakmai zsűri a két kategóriában egy-egy shortlistet állított össze, majd egyénenként pontozta a jelölteket, s ezt követően, a pontok összesítése után született meg a két győztes.

A Mastercard - Az év színházművésze díjat Keresztes Tamás az Egy őrült naplója című produkcióban nyújtott magas színvonalú teljesítményéért nyerte el. A művészi koncepció fontos része volt a színházi zene és a hanghatások újszerű alkalmazása, mely nagymértékben hozzájárult az előadás egyedülálló atmoszférájának megteremtéséhez. Tamás emellett saját maga jegyzi a kreatív díszletet és az előadás vizuális arculatát is.

A másik új művész díj az idei évben: a Mastercard - Az év filmművésze. Ebben a kategóriában a hazai filmes szcéna leginnovatívabb alkotóját ismerték el. A díj esetében az Ernelláék Farkaséknál című Magyarországon és nemzetközileg is kiemelkedően sikeres filmes (és színházi produkció) innovatív megalkotása, a finanszírozási és alkotói háttér megszokott kereteken kívül történő létrehozása volt a döntő szempont. Hajdu Szabolcs és stábja az ismert intézményi és független sémák mellőzésével tudott értékes és a közönség számára izgalmas produkciót létrehozni, ezzel egyszerre két művészeti területen is sikerrel járni.

Az idei teljes rangsor:

Mastercard - Az év bankja
 
 • 1. OTP Bank
 • 2. MagNet Bank és GRÁNIT Bank
 • 3. ERSTE Bank


Mastercard - Az év lakossági számlacsomagja
 
 • 1. GRÁNIT Bank
 • 2. OTP Bank
 • 3. CIB Bank


Mastercard - Az év lakossági megtakarítási terméke
 
 • 1. MagNet Bank
 • 2. CIB Bank
 • 3. MKB Bank


Mastercard - Az év lakossági hitelterméke
 
 • 1. CIB Bank
 • 2. Sberbank
 • 3. UniCredit Bank


Mastercard - Az év leginnovatívabb bankja
 
 • 1. OTP Bank és GRÁNIT Bank
 • 2. MagNet Bank
 • 3. MKB Bank


Mastercard - Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze
 
 • 1. OTP Bank
 • 2. MagNet Bank
 • 3. MKB Bank


Mastercard - Az év társadalmilag felelős bankja
 
 • 1. K&H Bank
 • 2. MagNet Bank
 • 3. OTP Bank


Mastercard - Az év bankára
 
 • Dr. Patai Mihály (UniCredit Bank)


A kategóriák győztesei egy éven át használhatják a "Mastercard - év bankja 2017" emblémát és megnevezést.

Rendhagyó kategóriák 2017-ben:

Mastercard - Az év színházművésze
 
 • Keresztes Tamás, színművész


Mastercard - az év filmművésze
 
 • Hajdu Szabolcs, rendező

Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2018-ról 2019-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Körülbelül a 2018-as szinten marad

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!