mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kántor Kata
Kántor Kata
GfK Hungária Kft.
média szektormenedzser


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Nőtt az Oracle árbevétele
2018-01-05 10:52 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az Oracle Corporation bejelentette 2018-as pénzügyi évének második negyedéves eredményeit.

A teljes árbevétel 9,6 milliárd dollár, amely 6%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest. A szoftverértékesítésből származó teljes árbevétel (felhőbe és az ügyfélnél telepített licencek) 9%-kal 7.8 milliárd dollárra nőtt. A szoftverszolgáltatásokból (SaaS/Software-as-a-Service) bevétel 55%-kal 1.1 milliárd dollárra nőtt. A platform- és infrastruktúra szolgáltatásokbó (PaaS és IaaS) származó bevétel 21%-kal növekedett és elérte a 396 millió dollárt. A teljes felhős bevétel 44%-ot nőtt és 1,5 milliárd dollárt tett ki.

Safra Catz, az Oracle vezérigazgatója kiemelte: "A 44%-os felhős árbevétel növekedésnek lendítette magasba negyedéves eredményünket. A legjobban - nem GAAP-szerint számolva 49%-kal - a felhős üzleti alkalmazások értékesítése növekedett. Az Oracle nem GAAP szerint 14%-os egy részvényre jutó eredménynövekedést tudott elérni és 6%-os növekedést a teljes árbevételben. "
Larry Ellison, a cég technológiai igazgatója elmondta: "Az Oracle hamarosan bejelenti az világ első önvezérlő adatbázisát. A gépi tanuláson alapuló teljes automatizáció által az Oracle autonóm adatbázis szolgáltatása teljesen szükségtelenné teszi az emberi beavatkozást az adatbázis menedzsmentje során. "


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!