mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Brindza Gábor
Brindza Gábor
Madhouse
Termékfejlesztési igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Ötéves az M2 gyerekcsatorna
2018-01-09 09:15 [MTI + Mediainfo.hu]

Az M2 gyerekcsatorna 2012. december 22-i indulása óta a legnézettebb gyerekadók között van.

Tartalmainak sokoldalúsága és változatossága megkülönböztető jegy a többi gyerekcsatornával szemben, és egyedülállónak mondható az adó abból a szempontból is, hogy nemcsak gyerek, hanem felnőtt nézői is vannak. A gyerekcsatornák mezőnyében a legjobb eredményeket éri el a 18-49 éves korosztályban és az annál idősebbek körében is. 2017-ben a 4-12 éves célcsoportban és a két felnőtt korcsoportban is a legnézettebb gyerekcsatorna lett (4-12 éves korcsoport: 11,9 százalékos közönségarány a 2017. január-november időszakban, a 6-20 óráig tartó műsorsávban).

A gyerekek tévénézése szempontjából kiemelt reggeli idősávban (6-10 óra között) szintén piacvezető az M2 mind a 4-12 éves gyerekek, mind a felnőttek körében, a 2017. év első 11 hónapjának nézettségi adatai alapján. Az M2 a 4-7 évesek körében a 2017. januártól novemberig tartó időszakban 20,8 százalékos átlagos közönségaránnyal
toronymagasan vezette a gyermekcsatornák nézettségi versenyét a 6-20 óráig tartó műsorsávban.

Különleges értéke az M2 gyerekcsatornának, hogy 2017. júniustól reklám nélkül sugározza gyerektartalmait, így a korábbi napi egy órányi reklámidő helyett is színes, érdekes tartalmakat kínál a nézőinek.

A csatorna vezetősége kiemelten figyel arra, hogy a szülők biztonságban tudhassák gyermekeiket az M2 képernyői előtt. Kiemelten fontos szempont az erőszakmentesség, vagyis kizárólag biztonságos tartalommal találkozhatnak a gyermekek, amelyek pozitív irányban hatnak a fejlődésükre.

(MTVA-OTS-MTI)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!