mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
dr. Bíró Péter
dr. Bíró Péter
Marketing tanácsadó, oktató, igazságügyi szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Új doku-reality sorozat indul
2018-01-12 10:45 [MTI + Mediainfo.hu]

Január 12 -n indul Magyarországon először kifejezetten az internetes közönség számára készült játékfilmes komolyzenei doku-reality sorozat.

Született Muzsikusok című 10 részes sorozatának főszereplője a Concerto Budapest zenekar és Keller András, amely péntekenként jelentkezik új résszel az Origo.hu Videa.hu videó megosztóján.

A Született Muzsikusok műfajilag egy félig megírt doku-reality film sorozat. Az első ilyen típusú sorozat - nemzetközi szinten egy szimfonikus zenekar életéről. A sorozat kifejezetten kis költségvetésű, de megvalósításában játékfilmes igényű. A Született Muzsikusok eleve a kulisszák mögül indul, az egyes epizódok alapfeszültsége a próbafolyamat drámái és a színpadon a legjobb zenekarok esetén születő katarzis között feszül. A zenekar néhány muzsikusa kiemelkedik a fekete-fehér frakkos/estélyis zenekartestből, - ahogy a hétköznapi közönség látja őket. Közel
kerülnek, és a nézők közel kerülnek a zene születéséhez. A sorozat dramaturgiája a konvencionális leegyszerűsítésekkel szemben működik: a félig megírt forgatókönyvet a valóság formálja át. A Született Muzsikusok angol feliratos verziója a szerző eredeti szándékának megfelelően True Musicians címen külföldi sugárzásra is alkalmas lesz. A sorozat kitalálója, írója, kreatív producere Szabó Stein Imre, rendezője Géczy Dávid, vezető operatőre Mayer Zoltán.

A Született Muzsikusok műfajilag egy félig megírt doku-reality film sorozat. Az első ilyen típusú sorozat egy szimfonikus zenekar életéről. Mivel a Concerto Budapest fő gondja a szűk költségvetés, igazán low-budget alapon kellett gondolkozni, amely ugyanakkor nem mehetett a filmes minőség rovására.

11 rész, egyenként 12-15 perc hosszúságú epizód kerül bemutatásra, és Magyarországon először - szándékosan - nem televíziós, hanem online csatornákon keresztül jut el a nézőkhöz egy teljes, filmes igényű sorozat. Az ország legnépszerűbb videómegosztó-csatornáján, a videa.hu-n 2018 január 12 -n indul a sorozat és jelenik meg az első rész, amelyet hetente, péntekenként új epizód követ majd, amelyet
értelemszerűen az Origo.hu -n megjelenő ablakon keresztül lehet majd elérni. A New Wave Media Group által üzemeltetett "videótár" több milliós össznézettsége lehetővé teszi, hogy a Concerto Budapest megbízásából és finanszírozásával készült websorozat elérhesse a komolyzenében jártas és járatlan közönséget egyaránt.

Szabó-Stein Imre-OTS-MTIKapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!