mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Hámori Barbara
Hámori Barbara
Content House
vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Személyi változások az Ingram Micrónál
2018-02-07 17:48 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

2016 tavaszán jelentette be az Ingram Micro az RRC kelet-közép-európai részlegének (RRC CEE) felvásárlását.

A 2016 júniusában lezárult akvizíciót követő másfél évben az Ingram Micro és az RRC integrációja zajlott - mind régiós mind magyarországi szinten. A két magyar cég sikeres fúziója után, 2017 októberétől a két IT disztribútor egyetlen cégként folytatja működését Magyarországon.

A változások a hazai cégvezetési struktúrát is érintették. Lázár Ferenc, az Ingram Micro korábbi ügyvezető igazgatója a vállalat közép- és kelet-európai piacokért felelős regionális vezetője, alelnöke lett.

Az RRC korábbi cégvezetője, Virágh Attila pedig az Ingram Micro ügyvezetői igazgatói pozícióját tölti be. Az átállás részeként 2018 első negyedévében kettős ügyvezetés zajlik a cégnél, áprilistól Virágh Attila egyszemélyben irányítja a nemzetközi IT nagykereskedő cég magyarországi leányvállalatát.

A két cég hazai összeolvadásának koordinálását, feladatok megosztását jelentősen megkönnyítette, hogy a két vezető hasonló tapasztalatokkal, üzleti felfogással rendelkezik, és így hatékony menedzsment csapat alakult ki a hatalmasra nőtt IT disztribútor élén.

"A tavalyi év az integrációról, az akvizíció utáni stabilitás megteremtéséről szólt a régióban. Az idei évben erre alapozva jelentős üzletfejlesztést tűztünk ki célul valamennyi országban.
Ez egyrészt további portfólió növekedést jelent a tradicionálisan erős VAD (Value Added Distribution) üzletágunkban - kiegészítve támogatási, konzultációs és oktatási szolgáltatásokkal.

A technológiák közül a cyber security és unified communication területekre fogunk jelentős befektetésekkel koncentrálni.

Kihasználva az egyes országokban meglévő jelenlétünket - a lojális viszonteladó csatornánkra alapozva - az Ingram Micro hagyományosan erős volume disztribúciós vonalán is jelentős fejlesztéseket és portfólió bővítést tervezünk.

A harmadik kiemelt terület a felhőszolgáltatások értékesítése. A tavalyi évben a régióban is elérhetővé tettük az Ingram Micro saját fejlesztésű Cloud Marketplace-t mely egy automatizált e-kereskedelmi rendszer, és amelyen keresztül viszonteladóink értékesíteni, bevezetni, valamint - a megvásárolt havi előfizetéseket - menedzselni tudják partnereik számára.
A marketplace-en számos gyártó SaaS és IaaS felhőszolgáltatása elérhető" - mondta Lázár Ferenc, regionális alelnök.

"Nemcsak nemzetközileg, de hazánkban is a legnagyobb disztribútornak számít az Ingram Micro.

Magyarországon az RRC-vel létrejött fúzió után a tavalyi évben közel 56 milliárd forintos árbevételt értünk el - a több mint 130 fős, 70%-ban értékesítéssel foglalkozó szakembergárdánknak köszönhetően.

A 2017-es árbevétel rekord volt az Ingram Micro történetében, de a cél - természetesen - ennek a túlszárnyalása a jövőben" - hangsúlyozta Virágh Attila, az Ingram Micro új ügyvezető igazgatója.

"Az egyesítéssel kibővült Ingram Micro magyar csapatának célja, hogy a két cég szinergiáiban rejlő lehetőségeket kihasználjuk, egységes, a korábbiakat is felülmúló ajánlatokat, szolgáltatásokat nyújtsunk a magyar piacon, és a stratégiába illeszkedő technológiák alkalmazásával komplett megoldásokat kínáljunk."Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!