mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Fotókiállítás a hátrányos helyzetű gyermekekért
2018-02-19 10:34 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A nemrég megnyitott a hátrányos helyzetű tehetséges fiatalokat segítő Csányi Alapítvány szegedi támogatottjainak második, elsősorban természet-, táj- és épületképekből válogatott fotókiállítása.

A Csányi Alapítvány Életút Programjába általános iskola ötödikes korosztálytól kerülhetnek be hátrányos körülmények között élő gyermekek. Tehetségük kibontakoztatásában tanulmányaik végeztéig mentorok, pedagógusok, családsegítők segítik. Az Európa-szerte egyedülálló, hosszú távú program célja a tehetségfejlesztés mellett összetartó közösségek kialakítása, valamint a gyermekek és családjuk mindennapjainak könnyebbé tétele. Ennek keretében a programba csatlakozott fiatalok az iskolai tárgyak mellett zenét, sportot, művészeteket is tanulhatnak - a szegedi csoportok fotózni is tanulnak.

A szegedi Agórán Orbán Hedvig intézményvezető, Molnár Gyula fotóművész és dr. Radoszáv Miklós, a Csányi Alapítvány operatív igazgatója nyitotta meg az egy hónapig tartó kiállítást, a gyermekek nevében Benczúr Anna szólalt fel. A látogatók 20 darab természet, táj és épület témájú alkotást tekinthetnek meg március 14-ig, amelyeket öt fő végzős gimnazista készített, akik között többen zsebeltek már be szakmai elismerést, pályázati helyezést.

A fotós foglalkozások sikerét igazolja, hogy a csatlakozó tehetségek száma egyre bővül, a fotós kurzusokon és kirándulásokon résztvevő diákok pedig egyetemi éveik alatt is szeretnék folytatni a megkezdett munkát. "A gyerekek magukat és egymást is fejlesztik, a hétvégi és az Alapítvány ill. iskoláik által szervezett programokon való fotózás mellett folyamatosan figyelik a szakcikkeket, maguktól is tanulják a szakma fortélyait. Nagyon fontos számunkra, hogy a tehetségük támogatása mellett a tanulási, önfejlesztési attitűdjeiket erősítsük, ezzel rátermett, a munkaerőpiacon sikeresen boldoguló fiatalokat neveljünk" - mondta el dr. Radoszáv Miklós operatív igazgató.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!