mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Eszes Tamás, főiskolai tanár...
Dr. Eszes István
Budapesti Gazdasági Főiskola
főiskolai tanár


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A Konzum megvenne a Telenort
2018-02-20 13:00 [MTI + Mediainfo.hu]

Továbbra is érdeklődik a telekommunikációs szektor iránt a Konzum Nyrt. - erről a társaság elnök-vezérigazgatója beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.

Jászai Gellért elmondta: ha valóban eladó a Telenor magyarországi üzletága, cége számára továbbra is érdekes ez a potenciális befektetés. A banki és biztosítási piac is olyan stratégiai üzletág, amelyben adott esetben növekedni szeretnének - jelezte.

Jászai Gellért az Arénában a Telenor esetleges felvásárlásával kapcsolatos "piaci pletykákról" elmondta: "a Konzum Nyrt. a tavalyi év végén közzétett egy stratégiát, ami még nem egy részletesen lebontott ágazati stratégia volt, de abban az informatika részeként a telekommunikáció is megjelent, mint a számunkra érdekes stratégiai vagy potenciális stratégiai iparág. Ezt meg tudom erősíteni, ez most is érdekes a számunkra. (.) A piaci információk szerint mondhatjuk, hogy a Telenor el kívánja adni a közép-kelet-európai érdekeltségeit, és azt is halljuk a piacról, hogy több érdeklődő van ez iránt. Annyit tudok mindehhez hozzáfűzni,(.) ha valóban van egy ilyen folyamat, akkor számunkra érdekes lehet ez a potenciális befektetés. Mást nem tudok megerősíteni és cáfolni sem" - mondta Jászai Gellért.

Az elnök-vezérigazgató úgy fogalmazott: stratégiai ágazatokban szeretnének stratégiai pozíciókat kiépíteni. A pénzügyi szektor, a bank- és biztosítási piac is ilyen, ezekben szeretnénk még növekedni - tette hozzá. Az MKB Bank 49 százaléka már jelenleg is a Konzum jelentős befolyása alatt áll - jelezte.

Azzal kapcsolatban, hogy a Konzum Nyrt. érdeklődik-e a Budapest Bank megvétele iránt, a társaság elnök-vezérigazgatója azt mondta: a kérdés ma még nem aktuális. "Ha egyszer aktuális lesz, akkor lesz érdemes feltenni." Az elnök-vezérigazgató a kérdés kapcsolatban azt erősítette meg, hogy minden olyan stratégiai iparágban, amelyben a csoport jelen van, szeretne tovább fejlődni és növekedni.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!