mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Ménesi Zsolt
Ménesi Zsolt
Akció-NXS Reklámügynökség Kft. (AKCIÓ 360)
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A zirci járásban is fejleszt az Invitel
2018-03-23 15:11 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az Invitel további 359 millió forint értékű vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert legalább 30 Mbit/s sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére a Széchenyi 2020 Program keretében kiírt pályázaton.

"Továbbra is célunk, hogy minél több felhasználót juttassunk hozzá a jó minőségű internetszolgáltatáshoz. Éppen ezért a 2016-ban, Óföldeákon megvalósult első SZIP fejlesztésünk után 2017-ben következett Öcs község, Domaszék, majd Szeged és Várpalota több területe, valamint Jászfényszaru, Szőc, Nyirád. A programhoz kapcsolódóan eddig több ezer háztartáshoz juttattuk el a modern internethálózatot és jelenleg Jászberényben, illetve Makón is folynak fejlesztéseink" - mondta el Iski István, az Invitel marketingigazgatója és SZIP fejlesztésekért felelős vezetője. "A tavalyi év ezzel kapcsolatos fontos eredményének tekintjük, hogy a Szupergyors Internet Program korábbi 11 nyertes pályázata mellett 2017-ben elnyertük a zirci járás, valamint további közép-magyarországi járások fejlesztését is. Így uniós támogatással 12, kormányzati támogatással pedig 4 járásban - több mint 100 településen - tesszük elérhetővé a szupergyors internetszolgáltatást" - tette hozzá.

Az újgenerációs szélessávú infrastruktúra megteremtésével a zirci járásban élők számára is elérhetővé válik az akár 250 Mbit/s sávszélességű internet, illetve a minőségi IPTV televíziózás 94 TV és rádió csatornával, valamint 35 HD adással a telefonszolgáltatás mellett. A korszerű hálózatot várhatóan 2018 októberében adja át a társaság és a települések központjában ingyenesen hozzáférhető WiFi szolgáltatást is kiépítenek.

Az Invitel 2019 végéig több mint 200 ezer háztartást elérő hálózat korszerűsítését tervezi, többségében gigabites sebességre is képes üvegszálas technológiával. Ennek egyik részét önerős és uniós forrásból finanszírozza, másik részének fejlesztéséhez pedig saját erőforráson kívül kormányzati támogatást is igénybe vesz a társaság. A SZIP fejlesztések mellett az Invitel a tavalyi évben - saját beruházás keretében - kábelhálózattal lefedett területein is korszerűsítette hálózatait. Közel 35 ezer háztartáshoz juttatta el a jövőálló, modern technológiát.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2018-ról 2019-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Körülbelül a 2018-as szinten marad

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!