mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kádár Tamás
Kádár Tamás
Sziget Kft.
cégvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Új befektetők a 4iG Nyrt.-ben
2018-06-08 13:12 [MTI + Mediainfo.hu]

Az Opus Global és a Konzum két magántőkealapja többségi befolyást szerez a 4iG Nyrt.-ben.

Az Opus Global Nyrt., valamint a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. és annak két alapja, a Konzum PE Magántőkealap és a Repro I. Magántőkealap opciós vételi szerződések, illetve egyéb tőzsdén kívüli jogügyleteken keresztül 50,28 százalékot meghaladó többségi befolyást szerez a 4iG Nyrt. fölött - tették közzé a vállalatok a tőzsde honlapján.

A tőkepiaci szabályoknak megfelelve a tranzakció során összehangoltan eljáró felek a 15 napos törvényi határidőn belül nyilvános vételi ajánlatot tesznek a tőzsdén jegyzett informatikai holdingvállalat, a 4iG valamennyi részvényese számára.

A cégek tájékoztatása szerint két egymást követő tranzakcióval szerez többségi befolyást az Opus Global Nyrt., valamint a Konzum két magántőkealapja együttesen a 4iG Nyrt. fölött.

A bejelentett tranzakció első lépéseként az Opus Global Nyrt. tőzsdén kívüli jogügyletekkel 9,95 százalékos tulajdont szerzett a 4iG Nyrt.-ben, ezzel 10,21 százalékos befolyásra tett szert. A Konzum PE Magántőkealap a 4iG részvényeinek a 22,75 százalékával rendelkezik, ezzel befolyásának mértéke 23,35 százalék.

Az összehangoltan eljáró befektetők így jelenleg 33,57 százalékos befolyással rendelkeznek a felvásárolni kívánt társaságban, amelyre tekintettel vételi ajánlatot kötelesek tenni az informatikai vállalat minden részvényese számára.

Az ügylet második lépése a nyilvános vételi ajánlat, amelynek lezárásához és a tényleges befolyásszerzéshez a Magyar Nemzeti Bank, mint felügyelet jóváhagyásán túl a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélye is szükséges.

A nyilvános vételi ajánlattal, továbbá egyéb jogügyletek teljeskörű lezárásával az Opus Global Nyrt. legalább 14,15 százalékos, a Konzum PE Magántőkealap 12,94 százalékos, míg a Repro I. Magántőkealap 23,16 százalékos tulajdont szerez a 4iG Nyrt.-ben.

Az Opus Global Nyrt. szerdán azt is közzétette, hogy a nyilvános ajánlattételi szakaszt követően a 4iG menedzsmentjének hozzájárulásával tőkeemelésre készül az informatikai vállalatnál. Az ügylet során az Opus a banki informatikai szolgáltatásokat nyújtó Takarékinfó Zrt.-ben meglévő 24,67 százalékos részvénycsomagját apportálná a 4iG Nyrt.-be, amellyel célja a hasonló profilú vállalatok közötti szinergiák erősítése, illetve tulajdonának növelése az informatikai vállalatban.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2018-ról 2019-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Körülbelül a 2018-as szinten marad

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!