mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Eszes Tamás, főiskolai tanár...
Dr. Eszes István
Budapesti Gazdasági Főiskola
főiskolai tanár


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A Liget újra a gyerekeké volt a több vállalat támogatásával
2018-06-18 09:37 [Marketinginfo.hu]

Közel félmillió gyermek és felnőtt látogatott a Városligetbe a Gyermekmentő Szolgálat kétnapos Gyermeknapján.


A Szolgálat idén is külön meghívott a gyermeknapi rendezvényre 500 nehéz sorsú gyermeket magyarországi - pécsi, pápai - intézményekből, illetve a határon túlról: Erdélyből, Csángóföldről, Felvidékről, Vajdaságból és Kárpátaljáról.

A vendéggyerekek utazási, szállás- és étkezési költségét a Szolgálat teljes mértékben magára vállalta. A határon túli gyerekek többsége először járt Magyarországon, így számukra is felejthetetlen élményt nyújtott ez a két nap.

Idén a City Sightseeing Budapest jóvoltából a határon túli gyerekek felfedezhették Budapest legszebb helyeit.

Sor került az immár hagyományos OTP Gyermeknapi Focikupára is ahol a kicsik - 10-12 évesek - korosztályában a vecsési Régió SC csapata nyert, míg a nagyoknál - 13-15 évesek - az erdélyi Gyergyóújfalu csapata győzedelmeskedett. A nyertes csapatokon túl a gólkirályt, a legjobb játékost és a legjobb kapust is díjazták.

Rengeteg érdeklődő kereste fel a Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpadát is, ahol a Budapesti Operettszínház Pesti Broadway Stúdió növendékei a Godspell - Ima az eltűnt gyermekekért című darabot adták elő, de Gubás Gabi és zenekara is sok feledhetetlen pillanatot okozott a gyerekeknek. Fellépett még az Aranyszamár Színház, a Magyar Állami Operaháztól a Magyar Nemzeti Balettintézet, a Baross Imre Artistaképző, a Thália Tanoda, az Experidance Táncakadémia növendékei, a Kaláka együttes, a New Angel Táncstúdió és a New Dance World tánccsoportok.

Az OTP Bank Kalandparkban az OK Oktatási Központ Sulibank programja interaktív pénzügyi játékokkal, érdekes fejtörőkkel és nyereményekkel várta a gyerekeket. Két nap alatt közel 2000 látogató vett részt a foglalkozásokon.

A pénzügyi tudatosítás mellett az egészségügyi tanácsadást is fontosnak tartották a szervezők, így a Gyermekmentő Szolgálat nőgyógyászati kamionjában az érdeklődők hasznos orvosi tanácsokat hallhattak, míg a Gyermekmentő mozgó fogászati buszában fogászati szűrést és szájhigiénés felvilágosítást tartottak az önkéntes fogorvosok. A szakemberek a rendezvény ideje alatt közel 800 fogászati szűrést végeztek.

Idén a Nemzetek Utcájában 35 ország, az Európai Bizottság képviselete és az Országgyűlés vett részt változatos programokkal: India, Indonézia, Japán, Kína - ELTE Konfuciusz Intézet, Lettország, Oroszország, Palesztina, Libanon, Madagaszkár, Mongólia, Törökország, Olaszország és az Ibér-Amerikai Országok Magyarországi Közössége (23 ország). A Nagykövetségek Színpadán zenés, táncos bemutatók tették még színesebbé a vasárnapot.

A Biztonságos Internet Sátor már 10. éve fogadja az érdeklődőket számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel és hasznos tanácsokkal a biztonságosabb internethasználathoz. A két nap alatt több mint 10 000 látogató fordult meg a sátorban, ahol a támogatók jóvoltából értékes nyereményeket sorsoltak ki.

A Magyar Lovasterápia Szövetség szakemberei látványos bemutatót tartottak lovasterápiás gyógyító munkájukról.

Idén a gyermekek ismét találkozhattak a Városligetben a Mercedes-Benz Hungária Kft. MobileKids programjával. A Mercedes-Benz által indított MoKi program játékos formában hívja fel a 4-10 éves korosztály figyelmét a biztonságos közlekedés fontos kérdéseire. A MoKi-sátorban KRESZ-teszttel, a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos játékokkal és kézműves-foglalkozással várták a gyermekeket. A két nap alatt közel 3000 gyermek vett részt a foglalkozásokon.

A kétnapos rendezvényre az ELMŰ enHome busza is kitelepült, ahol összesen több mint 300 gyerek hallgatott érdekes előadásokat környezettudatosságról és fizikáról.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2018-ról 2019-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Körülbelül a 2018-as szinten marad

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!