mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Berkes Péter
Dr. Berkes Péter
Ambitious Group
Stratégiai igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mobil-applikációs megoldások a Bauapp-tól
2018-06-28 18:32 [MTI + Marketinginfo.hu]

Mobil-applikációs megoldásokat kínál egy magyar startup az építőipari cégek hatékonyságának növelésére.

A magyarországon működő építőipari cégek hatékonyságának növelésére, ezzel a szektorra jellemző munkaerőhiány enyhítésére kínálnak megoldást egy magyar startup, a Bauapp Kft. által fejlesztett mobil applikációk - mondta Dálnoki Ádám, a Bauapp Kft. igazgatója Budapesten sajtótájékoztatón.

Hozzátette: az applikációk átláthatóvá teszik a raktározás, a minőség-ellenőrzés és az anyagszállítás folyamatát is, fejlesztésüknél figyelembe vették a magyar piac sajátosságait, így például a széttagolt, szerteágazó alvállalkozói rendszereket.

Egyelőre 10 építőipari céggel kötöttek szerződést. Júliusban érkezik az applikáció második verziója, amely az eddigi felhasználók visszajelzései alapján a raktározás és anyagszállítás mellett már a minőség-ellenőrzésre is kiterjed. A fejlesztésnek köszönhetően várhatóan további 20 építőipari cég csatlakozik a rendszerhez. Dálnoki Ádám szólt arról is, hogy az egyes cégek előfizetői rendszerben szerezhetik be a mobil applikációkat, a szerződések egy-egy évre szólnak. Dálnoki Ádám szerint az applikáció azért fontos újítás az építőipar számára, mert alkalmazásával a szektorban dolgozó cégek jelentősen növelhetik a hatékonyságukat, hiszen projektjeik minden elemét - az eszközöktől, a beszerzett anyagokon át, az építkezésnél felmerül hibák és azok javításáig - pontosan ismerik majd, így nő a költséghatékonyságuk és versenyképességük is.

Kiemelte, a magyar piacon 2000 olyan építőipari cég működik, amelynek éves árbevétele meghaladja a 300 millió forintot, 400 társaság éves árbevétele több mint 1 milliárd forint és ezen felül van a Top20 kategória. A Bauapp által fejlesztett applikáció elsősorban az úgynevezett top 400 cégre koncentrál, amelyeknél a döntéshozatal Magyarországon történik. A top 20 kategóriába tartozó cégek elérése nemzetközi jellegük miatt nehezebb, azonban a továbbfejlesztett verzió alkalmazásáról már négy nagy vállalattal tárgyalnak.

Dálnoki Ádám beszámolt arról is, hogy a Bauapp Kft. a mobiltelefon alapú vállalati alkalmazások fejlesztésével és nemzetközi értékesítésével foglalkozó Mobilengine leányvállalata. Az anyacég 9 éve működik, Miskolcról, Budapestről és Bostonból irányítják. A Mobilengine-be 2016-ban a Széchenyi Tőkebefektetési Alap is fektetett be 116 millió forintot, az alap részesedését a társaság azóta már visszavásárolta. A Bauapp Kft. jelentősége, hogy fejlesztéseivel kizárólag a közép-európai építőipari szektorra koncentrál.További hírek:


SHR% (közönségarány)

Break

Béta együttható

továbbiak  
Forrás: Nielsen Közönségmérés
Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

SMART (2019. április 2)

Media Hungary (2019. május 7-8.)

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. október 18-19.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!