mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Deák Gábor
Deák Gábor
Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.
marketing és kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A svájci Ringier tulajdonába került a legbefolyásosabb román sportújság
2018-07-06 19:01 [MTI + Mediainfo.hu]

Megvásárolta a Ringier kiadó a legbefolyásosabb román sportújságot, a Gazeta Sporturilort, amelyért román médiaértesülések szerint 2 millió eurót fizettek a svájciak.

A Ringier a román Intact kiadótól vette meg a lapot, ez utóbbi az Antena televízióadókat működteti. A tranzakciót mindkét fél megerősítette egy közleményben.

A Dan Voiculescu üzletember és volt politikus által alapított Intact, amely jelenleg az üzletember lánya, Camelia Voiculescu tulajdonában van, emlékeztetett: az audiovizuális médiában levő befektetéseikre akarnak összpontosítani, ezért adták el a sportújságot.

A lap a Ringier Románia és a bolgár Sportal Media Group által alapított vegyes vállalat, a Ringier Sportal Kft. tulajdonába került. Mihnea Vasiliu, a Ringier Románia igazgatója elmondta: azért vásárolták meg a Gazeta Sporturilort, valamint annak elektronikus felületét, a Gsp.ro honlapot, mert ezeket Románia legjobb sportújságírói szerkesztik, akik minőségi tartalmat állítanak elő.

A tranzakciót a román versenytanácsnak is jóvá kell hagynia még. A BRAT auditálása szerint a Gazeta Sporturilorból naponta átlagban több mint 13 ezer példányt adnak el.

A Ringier Románia portfóliójába tartozik még a Libertatea című bulvárlap, amely a második legnagyobb újság 38 ezer példánnyal.

Romániában az országos közéleti lapok példányszáma már jó ideje 10 ezer alá csúszott, így a Gazeta Sporturilor az egyik legolvasottabb napilapnak számít.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. október 18-19.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!