mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Door Tamás, Juventus Rádió vezér...
Door Tamás
Mediaworks
megbízott vezérigazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A svájci Ringier tulajdonába került a legbefolyásosabb román sportújság
2018-07-06 19:01 [MTI + Mediainfo.hu]

Megvásárolta a Ringier kiadó a legbefolyásosabb román sportújságot, a Gazeta Sporturilort, amelyért román médiaértesülések szerint 2 millió eurót fizettek a svájciak.

A Ringier a román Intact kiadótól vette meg a lapot, ez utóbbi az Antena televízióadókat működteti. A tranzakciót mindkét fél megerősítette egy közleményben.

A Dan Voiculescu üzletember és volt politikus által alapított Intact, amely jelenleg az üzletember lánya, Camelia Voiculescu tulajdonában van, emlékeztetett: az audiovizuális médiában levő befektetéseikre akarnak összpontosítani, ezért adták el a sportújságot.

A lap a Ringier Románia és a bolgár Sportal Media Group által alapított vegyes vállalat, a Ringier Sportal Kft. tulajdonába került. Mihnea Vasiliu, a Ringier Románia igazgatója elmondta: azért vásárolták meg a Gazeta Sporturilort, valamint annak elektronikus felületét, a Gsp.ro honlapot, mert ezeket Románia legjobb sportújságírói szerkesztik, akik minőségi tartalmat állítanak elő.

A tranzakciót a román versenytanácsnak is jóvá kell hagynia még. A BRAT auditálása szerint a Gazeta Sporturilorból naponta átlagban több mint 13 ezer példányt adnak el.

A Ringier Románia portfóliójába tartozik még a Libertatea című bulvárlap, amely a második legnagyobb újság 38 ezer példánnyal.

Romániában az országos közéleti lapok példányszáma már jó ideje 10 ezer alá csúszott, így a Gazeta Sporturilor az egyik legolvasottabb napilapnak számít.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2018-ról 2019-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Körülbelül a 2018-as szinten marad

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!