mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Berényi Konrád
Berényi Konrád
Onlinemarketing.hu Kft.
vezető tanácsadó


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Magyar siker Karlovy Vary-ban
2018-07-19 12:05 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Fabricius Gábor Szex, Drót, Rock 'n Roll című filmtervét díjazták a Karlovy Vary filmfesztivál szakmai programján, a térség kiemelkedő filmterveit bemutató "Eastern Promises" címmel megrendezett fórumon.

Fabricius első mozifilm terve a kora 80-as évek magyarországi punk zenei szcénájában játszódó dráma, az alkotók a forgatókönyvet január óta a Filmalap támogatásával fejlesztik. A "Works in Development - Feature Launch" címmel megrendezett, és a tegnap esti díjátadóval zárult fórumon a meghívott alkotók kilenc filmtervet mutattak be vezető nemzetközi szakembereknek és lehetséges koproducereknek. A kiválasztott projektek korábban a prágai székhelyű Midpoint filmterv fejlesztői programon vettek részt.

A szakmai zsűri a "Legjobb vízió" díjjal méltatta a magyar filmterv látványvilágának és atmoszférájának különlegességét. A 10.000 euró értékű díj a Litvániában megrendezésre kerülő "Art Department Masterclass" programban való részvétel. Fabricius nemzetközi szakembergárdával közösen rendezőként, forgatókönyvíróként és producerként is fejleszti a Szex, Drót, Rock 'n Roll-t. A filmterv további producere Ferenczy Gábor, Muhi András és Havas Miklós.

Fabricius Gábor a londoni Central Saint Martins College of Art and Design MA-diplomása, 2010 óta a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) tanára, 2010-től rövidfilmjeivel rendszeresen szerepel nemzetközi filmfesztiválokon: Sintér című rövidfilmje a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF) mutatkozott be, Dialógus című menekültekről szóló rövidfilmje elnyerte a FICC (Fédération Internationale des Ciné-Clubs) zsűri Special Mention-díját, azóta Zürichben, Luxemburgban is vetítették, és meghívásokat kapott többek között Bostonba és Mumbaiba is.

(Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap)Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!