mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kis Gergely
Kis Gergely
eNET/ Budapesti Corvinus Egyetem
ügyvezető igazgató / tanársegéd


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
30 éves az EJI
2018-08-02 10:19 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Ezerszeresére nőtt az EJI által felosztott jogdíjak összege.

A világ két legnagyobb előadói jogdíjkezelő szervezete és zenészszakszervezete, az amerikai és a brit szövetségek vezetői is méltatták Budapesten a magyar Előadóművészi Jogvédő Iroda (EJI) eredményeit abból az alkalomból, hogy az egyesület megalakulásának 30-ik évfordulóját ünnepli.

John Smith, a Zenészek Nemzetközi Szövetsége (Federation International Musicians' FIM) és Nagy-Britannia előadóművészi jogdíjkezelő szervezetének (PPL) elnöke a budapesti Rockcsarnokban elmondta, hogy a világszövetség ebből az alkalomból rendezte Budapesten éves tanácskozását.

Budapesten ünnepelt a Zenészek Nemzetközi Szövetsége

A világszövetség elnöke rámutatott, hogy az EJI a világon az elsők között építette ki a jogdíjak érvényesítésének hatékony törvényi és adminisztratív feltételrendszerét és ezzel példát állított a partnerszervezetek számára. Ezzel kapcsolatban beszédes adatnak nevezte, hogy az EJI három évtized alatt ezerszeresére növelte az előadóművészek számára kifizetett jogdíjak összegét.

A magyarok jó válaszokat adtak a streaming technológiák kihívásaira
Ray Hair, az Amerikai Egyesült Államok és Kanada Zenész Szakszervezetének elnöke, a FIM alelnöke kiemelte, hogy a magyar iroda jelenleg is élen jár a jogdíjak érvényesítésében az új digitális technológiák körülményei között. Nem véletlen, hiszen az EJI és a magyar zenészszakszervezet kezdeményezte és szervezte meg az első nemzetközi konferenciát 2014-ben Budapesten az előadóművészek internetes jogairól. Méltatta az EJI eredményeit Kovács Géza, az Európai Előadó-művészeti Munkáltatók Ligájának (Performing Arts Employers Associations League Europe PEARLE*) elnöke is.

Aktuális ismétlési jogok és nyugdíj-kiegészítő támogatás

Az EJI közzétette a legfrissebb televíziós ismétlési jogdíjfelosztás eredményeit. A jogdíjkezelő 330 millió forint jogdíjat fizet ki 9200 előadóművész számára 4910 feldolgozott televíziós műsorban való szereplésük alapján. A legmagasabb jogdíj összege 2,7 millió forint, a tíz leggyakrabban ismételt filmben szereplő jogdíjra jogosult előadó pedig összesen 16 millió forinthoz jut hozzá.

A 30 éves jubileumot az EJI a többi között azzal teszi emlékezetessé, hogy megkezdi nyugdíj-kiegészítő támogatás nyújtását azoknak az elismert előadóművészeknek, akik rendkívül alacsony nyugdíjuk mellett semmilyen más juttatásban nem részesülnek. A havonta folyósított összeg több száz művész életét teheti könnyebbé.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2018-ról 2019-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Körülbelül a 2018-as szinten marad

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!