mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Vaszily Miklós
Vaszily Miklós
ECHO
vezérigazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Új arculatot kap Budafok
2018-08-13 11:04 [Marketinginfo.hu]

Budafok-Tétény Önkormányzata nemrég ötletpályázatot írt ki kerületük marketingstratégiájának megalkotására.

A pályázattal a fiatal generációt szeretnék bevonni és az ő szemüvegükön keresztül, friss nézőpontokkal, színes elképzelésekkel hívnák életre ezen budapesti kerület borászati és turisztikai örökségét. A pályázat keretében olyan ötleteket várnak, amelyek a "Budafok-Tétény, mint bornegyed" imázs kialakítását szolgálják. A XXII. kerület ugyanis bornegyeddé avanzsál. Az ötletek jöhetnek bárkitől, aki képes újszerűen, előremutatóan megfogni Budafok-Tétény szellemét és arculattá formálni azt.

Napjainkban talán már csak a kerületi lakosok tudnak róla, hogy a XXII. kerület milyen turisztikai hagyatékkal, borászati örökséggel rendelkezik. A YouInHerit elnevezésű pályázat ezért is indult önkormányzati kezdeményezésre. A pályáztatás célja módot találni arra, hogy a kerületen kívül is híre menjen az izgalmas városrész vonzerőinek: a bájos, természetközeli, keskeny utcáknak, a hűvös borospincéknek vagy a vízpart kellemes közelségének, méghozzá úgy, hogy széles körben elérje és megmozgassa az embereket.

Természetesen a kiírók nem csak helyiek pályamunkáit várják, minden 18 és 35 év közötti európai uniós állampolgársággal rendelkező fiatal beadhatja kidolgozott ötletét akár egyénileg, akár csapatban, ehhez pedig minden szükséges háttéranyagot megkaphatnak a jelentkezők. A YouInHerit program lényegi eleme ugyanis a fiatalok hagyományőrzésének előmozdítása, oly módon, hogy korosztályukból adódóan a modernitás is érvényesüljön, ezzel új aspektusba helyezve a hagyományok továbbélését.

Berényi Vince, a Magyar Turisztikai Ügynökség stratégiai marketingért felelős igazgatója és egyben a pályázat zsűrijének tagja szerint ez a pályázat lehetőséget teremt arra, hogy ne csak a bejáratott városfejlesztési gyakorlatok érvényesülhessenek, hanem teljesen friss, üde és innovatív perspektívák is megvalósulhassanak. "A szakemberek olykor a megszokott és előtérbe helyezett értékeknél ragadnak le, míg a szakmai kötődéssel nem rendelkezők friss szemmel új és vonzó üzenetekre hívhatják fel a figyelmet és olyan új nézőpontot tudnak behozni a képbe, amely a meglévőket kiegészítve egészen új kontextust hozhat egy város arculatába, imázs menedzsmentjébe."

"Úgy gondoljuk, hogy a mai fiatalok olyan meglátásokkal, 'out of the box' ötletekkel rendelkeznek, melyek implementálása pozitív hatással lehet kerületünk ismertségének növelésére, és segíti Budapest Bornegyedeként való feltörekvését" - tette hozzá a kerület alpolgármestere, Szepesfalvy Anna.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogyan értendő, hogy egy városon belül a kis egységek saját arculattal bírhatnak, ugyanakkor igazodnak Budapest autentikus városképéhez. A kerületek sajátos értékei, atmoszférája nem csak az ott lakóknak lehet fontos: megragadhatóvá, mindenki által befogadhatóvá, közös kinccsé tehető, hogy minél szélesebb réteg részesülhessen belőle. "Minden városrésznek megvan a maga íze, illata, története, ami alapján a saját identitását felvállalhatja. A város nem egy homogén massza, részei saját mesével és történettel rendelkeznek, ami alapján leképezhető az identitás, arculat és tágabb értelemben a hely szelleme" - véli Dr. Schneller Domonkos, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár.

Szepesfalvy Anna alpolgármester szerint az emberekben Budafok-Tétényről több gondolat is felötlik, mint például az élesztő, a Törley, a gombapincék és a borfesztivál. A cél, hogy a XXII. kerület neve határozottan egyet jelentsen a borral, a pezsgővel, a fiatalos lendülettel, a Pincejárattal és a borfesztivállal. "A kerület szlogenje jól szemlélteti ezt, miszerint mi vagyunk a 'kisváros a nagyvárosban'. Budafok-Tétény egy pezsgő kerület, ahol számos színes program várja az idelátogatókat. A bornegyed koncepció ezt csak erősítené és még színesebbé tenné kerületünk palettáját."

A zsűritagok kiemelték, hogy arra számítanak, a legjobb pályamunkák ötleteiből ténylegesen meríthetnek marketingstratégiájuk felépítésében. "Amennyiben a városvezetés és a résztvevő partnerek egy pályázati projekt tervet arra méltónak találnak és a megvalósíthatóság elé sem költségvetési, sem egyéb akadály nem gördül, akkor természetesen úgy lesz teljes a történet, ha a megvalósítási szakasz sem marad el" - hangsúlyozta Berényi Vince.


Ütemezés:
 
  • 2018. augusztus 20. - Pályázatok leadásának határideje
  • 2018. augusztus 24. - Ötletek előszűrése, az értékelési szempontok alapján legígéretesebb pályázatok, ötletek, összesen 5 db Pályázat kiválasztása a felkért szakmai zsűri által
  • 2018. augusztus 30. - Döntő - a legígéretesebb pályaművek végleges prezentálása, eredményhirdetés a Budafoki Borfesztivált megelőző napon


Díjazás:
 
  • Az 1. helyezett nyereménye: 300.000 Ft és a Magyar Turisztikai Ügynökség által felajánlott 4 borból álló borcsomag
  • A 2. helyezett nyereménye: 200.000 Ft és a Magyar Turisztikai Ügynökség által felajánlott 4 borból álló borcsomag
  • A 3. helyezett nyereménye: 100.000 Ft és a Magyar Turisztikai Ügynökség által felajánlott 4 borból álló borcsomag
  • Különdíj: 6 palack borból álló válogatás a Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola jóvoltábólA projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Media Hungary (2019. május 7-8.)

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. október 18-19.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!