mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Soós Gergely
Soós Gergely
neo
alapító-ügyvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Sárecz Zsolt lett az Antenna Hungária vezérigazgatója
2018-08-30 12:22 [Marketinginfo.hu + MTI]

Sárecz Zsoltot nevezte ki az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatójának Bártfai-Mager Andrea.

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter 2018. szeptember 1-el, Kápolnai András korábbi vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a cégtől - közölte a miniszter sajtó és kommunikációs főosztálya az MTI-vel.

Sárecz Zsolt több évtizedes, a távközlési iparban és a pénzügyi szektorban szerzett tapasztalatokkal, vállalatvezetői gyakorlattal rendelkező szakember - írják a közleményben.

Ismertetésük szerint Sárecz Zsolt pályafutását könyvvizsgálóként kezdte, majd 1996 és 2011 között az Invitel Távközlési Zrt.-nél töltött be különböző vezetői tisztségeket. Utóbb a Dataneum Zrt. elnök-vezérigazgatójaként dolgozott 2011 és 2014 között, majd 2014-től a Monarte Kft. ügyvezető igazgatója volt. Az Antenna Hungária Zrt. élére történő kinevezéséig 2016-tól pedig a Grid CEE Zrt. vezérigazgatói feladatait látta el.

A közleményben kifejtik: Kápolnai András vezetésével a hazai tulajdonba került Antenna Hungáriát sikerült növekedési pályára állítani mind a műsorterjesztési és média, mind a távközlési üzleti területeken. Nyereséges működés mellett a cégcsoport árbevétele a 2014-es 16 milliárd forintról 45 milliárdra emelkedett. Az ingyenes földfelszíni televíziós platform, a MinDig TV kínálatában elérhető csatornák száma a korábbi 8-ról 12-re bővült, valamint mindiGO néven elindult egy új OTT (Over-The-Top) szolgáltatás is.

A társaság portfóliójába új szolgáltatásként bekerült a műsorgyártás, valamint kiépült Magyarország legnagyobb audiovizuál-technikai eszközparkja, amely lehetővé teszi bármilyen nagyságú rendezvény teljeskörű kiszolgálását - közölte a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter sajtó és kommunikációs főosztálya.

Hangsúlyozzák, az Antenna Hungária elmúlt években elért legnagyobb eredménye a Vizes VB projekt sikeres megvalósítása volt, a rendezvény alatt a társaság 180 kamerával közel 322 órányi nemzetközi adást gyártott.

Nyilvános cégadatok szerint az Antenna Hungária Zrt. tavaly 45,57 milliárd forint értékesítési nettó árbevétel ért el ez előző évi 24,39 milliárd forint után, tavalyi adózott eredménye 1,55 milliárd forintot tett ki az előző évi 856 millió forinttal szemben.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!