mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Ménesi Zsolt
Ménesi Zsolt
Akció-NXS Reklámügynökség Kft. (AKCIÓ 360)
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Első hivatalos e-sport ligája
2018-09-06 11:19 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Már lehet nevezni a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságra, Magyarország első e-sport ligájára az ESL weboldalán.

Az első szezon küzdelmei 15 millió forintért zajlanak. A bajnokság célja, hogy támogassa, segítse a már meglévő és még most alakuló hazai e-sport csapatokat a fejlődésben anyagilag és szakmailag egyaránt.

Az MNEB a Magyar E-sport Szövetség hivatalos versenye, de a bajnokság szervezésében és lebonyolításában közreműködik a GameStar videojáték magazin, a PlayIT szervezőcsapata, az ESL, mint a világ legnagyobb e-sport versenyszervezője, valamint az Esport1.hu, hazánk első számú e-sport hírportálja. A nemzeti liga mellett nem kisebb támogatók tették le a voksukat, mint a Telekom, a Red Bull és a Konzolvilág.

A versenyjátékok közül kettővel már a V4 Future Sports Festival során is találkozhattak az e-sport iránt érdeklődők: a League of Legends és a CS:GO mellett azonban ezúttal a Rainbow Six: Siege, mint csapat alapú taktikai akciójáték, a Hearthstone, mint e-sport kártyajáték, valamint az elmúlt másfél évben az e-sport piacra berobbanó Battle Royale műfaj képviselője, a PlayerUnknown's Battlegrounds lesz. A hatodik játékot a Szövetség később jelenti majd be.

Az őszi időszakban a nyílt selejtezőké a főszerep, melynek döntőinek az őszi PlayIT ad majd otthont. A selejtezők legjobb csapatai és játékosai kvalifikálják magukat a bajnokság első szezonjába, ahol jövő januártól, hétről-hétre megküzdenek majd egymással, hasonlóan a hagyományos sportok bajnoki rendszeréhez.

"Hiszünk abban, hogy a hazai e-sport fejlődésében úttörő szerepet vállal a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság, amely folyamatos megjelenést biztosít mind a játékosoknak, mind a támogatóknak." - mondta Biró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség elnöke.

"Az ESL és a HUNESZ alapítóinak kapcsolata évekre nyúlik vissza, közösen építjük a magyar e-sportot már 2014 óta. Az MNEB óriási lépés Magyarországnak és büszke vagyok arra, hogy mi is részesei lehetünk." - mondta Martin Kadinov, az ESL dél-kelet-európai régiós e-sport menedzsere.

"A PlayIT már a kezdetektől fogva támogatta a magyar e-sport ügyét, nem volt olyan alkalom, hogy ne lett volna valamilyen e-sport verseny a rendezvényeinken. Örülök, hogy az MNEB döntői is nálunk zajlanak majd." - mondta Csanda Gergely, a PlayIT-et szervező MEEX Agent ügyvezető, tulajdonosa.

"A GameStar már egy ideje nagy érdeklődéssel követi a hazai e-sport életet, az MNEB pedig kiváló lehetőség a számunkra, hogy támogassuk azt és segítsünk az iparág népszerűsítésében és megértésében." - mondta Horváth Péter, a GameStar online lapigazgatója.

"Mint a legnagyobb hazai, e-sporttal foglalkozó hírportál, kötelességünk minden olyan kezdeményezést támogatni, amely előre viszi a magyar e-sportot. Az MNEB előtt nagy jövő áll, mi pedig szeretnénk a részesei lenni és a lehető legkiválóbb szakmai hátteret biztosítani." - mondta Czupy Dániel, az Esport1.hu ügyvezetője.

A Magyar E-sport Szövetség a Magyar Nemzeti E-sport Bajnoksággal hosszú távú célul tűzte ki maga elé, hogy a résztvevő csapatok hivatalos szervezetekbe tömörüljenek, ezért az első, hároméves ciklus végét követően csak azok az alakulatok vehetnek majd részt a ligában, akik hivatalos jogi személyiséggel rendelkeznek.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!