mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Magyar Judith
Magyar Judith
SAP AG
kommunikációs igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A Párnaarc és a Helix is versenyez a varsói filmfesztiválon
2018-10-01 16:21 [MTI + Mediainfo.hu]

Két magyar rövidfilm, a Párnaarc című élőszereplős film és a Helix című animáció is versenyez október 12. és 21. között a Varsó Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol Ujj Mészáros Károly legújabb alkotása is bemutatkozik.

A 11 és fél perces Párnaarc Vácz Péter első élőszereplős rövidfilmje. Történetét a rendező saját élménye inspirálta, amikor első szállodai tartózkodása idején mindennap ágynemű-kompozíciókat készített az ismeretlen szobalánynak - közölte a produkciók kommunikációjáért felelős ügynökség az MTI-vel.

A Párnaarc premierje a budapesti Friss Húson volt áprilisban, itt különdíjat is nyert a kreatív történetmesélésért. Ezután a Pázmány filmfesztiválon és a Hét Domb filmfesztiválon is díjazták, nemzetközi bemutatkozása Varsóban lesz.

A film a tíznapos erdélyi Filmtett Workshopon készült. Vácz Péter a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett 2013-ban, vizsgafilmje, a Nyuszi és Őz című animáció több mint 125 nemzetközi díjat nyert. A Párnaarc producere Zágoni Bálint, operatőre F. Tóth Márton, a főszerepeket pedig Derzsi Dezső és Sándor Anna alakítják.

A Helix című animáció Papp Károly Kása rendező és animátor egyedi, stop motion technikával készített filmje az emberi kapcsolatok dinamikájáról. A filmet Kelle Antal interaktív meditációs tárgyai, a tibeti mandalákat idéző mozgatható, átrendezhető szobrok ihlették.

A mintegy öt és fél perces Helix az Umbrella Kreatív Műhely gyártásában készült, producere Kázmér Miklós és Hidvégi Zoltán, operatőre Vajda Péter, zeneszerzője Tornyai Péter, vágója pedig Czakó Judit. A film a Médiatanács támogatásával, a Magyar Média Mecenatúra Program keretében készült.

Papp Károly Kása a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végezte tanulmányait, majd többek között a Pannónia Filmstúdió és a Varga Stúdió munkatársaként dolgozott, jelenleg a MOME vendégoktatója. Olyan munkákban is közreműködött, mint a 2008-ban Oscar-díjat nyert Péter és a farkas című lengyel, norvég, brit, mexikói koprodukcióban készült animáció.

A varsói seregszemle 1-2 Competition versenyprogramjába mutatkozik be a Liza, a rókatündér rendezőjének, Ujj Mészáros Károlynak legújabb filmje, az X - A rendszerből törölve című thriller is, amelyet a magyar közönség november elsejétől láthat a mozikban.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Media Hungary (2019. május 7-8.)

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. október 18-19.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!