mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kis Gergely
Kis Gergely
eNET/ Budapesti Corvinus Egyetem
ügyvezető igazgató / tanársegéd


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál
2018-12-03 09:42 [MTI + Mediainfo.hu]

Több mint húsz film, több ingyenes kísérőprogram és beszélgetés is várta az érdeklődőket a 7. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon, amelyet múlt héten tartottak Budapesten, a Művész és Puskin moziban.

A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei láthatók, egyebek mellett az Egyesült Államokból, Németországból, Olaszországból, Izraelből és Magyarországról - olvasható az esemény honlapján.

Az ötnapos vetítéssorozat a Jómadarak (Mutalim Besafek) című izraeli dráma vetítésével vett kezdetét a Művész moziban. A film történetében a forgatókönyveket és verseket író Assi élete holtpontra került. Ráadásul egy kisebb baklövést követően közösségi szolgálatra ítéltek, mely során fiatalkorú elítélteket kell tanítania. A megtörtént esetet feldolgozó film 2017-ben a Jeruzsálemi Filmfesztivál legjobb elsőfilmnek és legjobb operatőri munkának járó elismerését kapta.

Műsorra tűztek a Nagyi projekt című magyar dokumentumfilmet, A rabbi meg a lánya című amerikai drámát Rachel Weisz és Rachel McAdams főszereplésével, valamint az elmúlt időszak egyik nagy német filmsikerét, az Utolsó vacsora című történelmi drámát.

Vasárnap este a fesztivál Az ellenszegülés (An Act of Defiance) című dél-afrikai-holland koprodukcióban készült életrajzi film vetítésével zárult a Puskin moziban.

Budapest mellett egyéb helyszíneken, Debrecenben, Győrben és Szegeden is voltak vetítések a fesztivál keretében.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!