mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Berényi Konrád
Berényi Konrád
Onlinemarketing.hu Kft.
vezető tanácsadó


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Átadták a SzuperWMN-díjakat
2018-12-03 10:16 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Hajléktalanokat segítő színész és Alzheimer-kóros betegek családtagjait támogató aktivista lett a legbátrabb magyar nő 2018-ban.

Szalai Kriszta színművész és Himmer Éva, a Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága vezetője vehette át a SzuperWMN-díjat idén a Művészetek Palotájában megrendezett gálaesten. Az elismerést harmadik éve ítélik oda civil és közéleti kategóriában a WMN.hu online magazin olvasói és alkotói olyan bátor, példamutató nőknek, akik kiállnak fontos társadalmi ügyek és embertársaik mellett.

Himmer Éva, a civil SzuperWMN-díj győztese az ünnepségen elmondta: az Alzheimer-kórral, demenciával járó betegségek ma Magyarországon 250 ezer embert érintenek közvetlenül, 750 ezret pedig családtagként. A hozzátartozók segítsége azonban nem megoldott, ezek az emberek gyakran teljesen egyedül, magukra hagyva ápolják szeretteiket 10-15 éven át.

"Az Alzheimer-kór az emberi test egyik legelszomorítóbb betegsége: amikor valaki, akit szeretünk és tisztelünk leépül, és elveszti emberi méltóságát, nagyon embert próbáló feladat, de azt gondolom, hogy ezt nagyon tisztességesen végig lehet- és végig is kell csinálni. Boldog vagyok, hogy az én ügyemet - és ezzel együtt közel egymillió érintett ügyét - ennyire fontosnak találták az olvasók és a WMN munkatársai, így talán nagyobb körben ismertté válik ez a sokakat érintő probléma" - mondta az aktivista.

A közéleti SzuperWMN-díjat a közönségszavaztok alapján 2018-ban Szalai Kriszta nyerte. A színművész több mint egy évtizede segíti aktívan a hajlék nélkül élőket. Színdarabot írt-, rendezett- és játszik róluk, lakhatásuk, munkavállalásuk és egészségügyi ellátásuk szervezésében is segít nekik. Azt vallja, a problémát a többségi társadalom és az érintettek csak közösen tudják megoldani. Számára az ügy melletti elköteleződés nem politikafüggő, hanem emberség kérdése.

"Azt hiszem, hogy a segítségnyújtás iránti vágyat én inkább magammal hoztam, mint tanultam: gyerekkoromban egyébként hősi halottnak készültem. Régen minden segítségnyújtásomba bele akartam halni, ma azért már máshogy van: leginkább hittel és szeretettel viszem a dolgokat, mert csinálni kell, menni kell tovább" - mondta Szalai Kriszta.

A SzuperWMN-díjátadó közönsége a díjazottak mellett megismerkedhetett az elismerés többi jelöltjével is - a civil jelöltek között volt még Renner Erika, a lúgos támadás áldozataként megismert, igazáért öt éven át harcoló nő, valamint Proszonyák Ida, a kaposvári Krízisambulancia vezetője, a közéleti jelöltek között pedig Székely Kriszta színházrendező és Ürge-Vorsatz Diána klímakutató-fizikus.

A Volkswagen Magyarország támogatásával megvalósuló díjátadó műsorvezetői, Ráskó Eszter humorista és a WMN alapító-főszerkesztője, D. Tóth Kriszta voltak, a Müpa Fesztiváltermének színpadán fellépett a Sena Band. A legbátrabb magyar nőket a magazin alkotói és közönsége olyan hírességekkel ünnepelték együtt, mint Nagy Ervin és Borbély Alexandra színművészek, Tóth Vera énekes, Czutor Zoltán dalszerző-zenész, vagy éppen a 2017-es SzuperWMN-győztes Al Ghaoui Hesna riporter-műsorvezető.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. október 18-19.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!