mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Erdei Tamás
Dr. Erdei Tamás
Metropol
főszerkesztő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A Tesco álláslehetőségekkel települt ki a BabaMama Expóra
2018-12-10 12:41 [Marketinginfo.hu]

A november középen megrendezett budapesti esemény versenyszférából érkezett kiállítói között a Tesco a legnagyobb munkáltatóként volt jelen.

Az áruházlánc egyedüliként nem termékeket vagy szolgáltatásokat, hanem rugalmas álláslehetőséget kínált mindazoknak, akik szeretnének, de a munkavégzés nehezebb tervezhetősége miatt eddig nem tudtak például részmunkaidős munkát vállalni. A BabaMama Expó az egyik standján a Tesco helyszíni állásinterjúra is lehetőséget biztosított, az érdeklődők akár állásajánlattal is távozhattak.

"Egy 10 éves és egy 18 hónapos kisgyerek anyukájaként jól tudom, hogy sokszor nehéz a családot és a munkát összeegyeztetni. Ahogy azt is, hogy sok újdonsült édesanyának is fontos, hogy ne essen ki a munkaerőpiacról, és az is, hogy korábbi közösségi kapcsolataikat is ápolni tudják. A Tescónál éppen ezért egy olyan foglalkoztatási formát vezettünk be, ami a munka-magánélet egyensúly tiszteletben tartása mellett a tervezhetőségre és a stabil jövedelemforrásra helyezi a hangsúlyt" - mondta Szigeti Barbara, a Tesco HR-vezetője.

A BabaMama Expóra az áruházlánc a szeptemberben bevezetett "Fixen fix" rögzített részmunkaidős foglakoztatási formájának bemutatásával érkezett. Ez a foglalkoztatás heti öt órától bármely intervallumban kérhető, miközben a munkavállaló a közvetlen foglalkoztatás összes előnyét élvezhetett. A Tescónál a jelentkező tulajdonképpen - az áruházi működést figyelembe véve - maga választhatja ki a számára megfelelő napszakokat és órákat a munkavégzésre. Az áruházlánc pedig a munkaszerződésben vállalja és szavatolja, hogy kizárólag azokban az időszakokban és annyi óraszámban foglalkoztatja a leendő munkavállalót, amelyekben korábban megállapodtak. A "Fixen fix" ideális munkavégzési forma lehet például a kisgyermekes anyáknak, akik szeretnének visszatérni a munkaerőpiacra, vagy például azoknak az apukáknak, akik tervezhető, a családi élethez igazított másodállást szeretnének vállalni.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. október 18-19.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!