mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Fehér Marton
Fehér Márton
Online Marketing Akadémia
Tréner, Google-szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Megszűnik a The Weekly Standard, az amerikai neokonzervatívok hetilapja
2018-12-21 11:20 [MTI + Mediainfo.hu]

Megszűnik a neokonzervatívok szócsöveként számon tartott The Weekly Standard című amerikai hetilap.

A lap megszűnését a hét végén jelentette be a tulajdonos Clarity médiacsoport, az utolsó lapszám december 17-én, hétfőn jelenik meg. Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésben fejezte ki elégedettségét az őt rendszeresen bíráló lap megszűnése miatt. "A fellengzős és tisztességtelen Weekly Standard, amelyet a bukott jós, Bill Kristol irányított (akinek másokhoz hasonlóan soha nem volt fogalma a dolgokról) simán tönkrement, és kiszorult az üzletből. Nyugodjék békében" - írta Twitter-bejegyzésében Trump. A hetilapot 1995-ben alapította William Kristol és Fred Barnes, és George W. Bush elnöksége idején vált viszonylag befolyásos médiummá. Akkor harcias publicisztikában üdvözölte Irak amerikai lerohanását, Donald Trump elnöksége idején azonban - ahogyan a Politico című lap fogalmazott - "nem volt szinkronban a konzervatív mozgalommal". Kristol a 2016-os elnökválasztási folyamat idején Soha Trumpot néven ismertté vált, majd meg is szűnt Trump-ellenes mozgalom egyik legismertebb arcává vált.

Öt évvel ezelőtt a lap még több mint 100 ezer példányban kelt el, 2016-ól - Donald Trump elnökké választásának idejétől - kezdve azonban folyamatosan csökkent a lapszám.

A főszerkesztő, Stephen Hayes próbált új tulajdonost keresni a lapnak, a kiadó azonban a múlt héten közölte: nem eladni, hanem bezárni akarja a lapot. A kiadó tulajdonosa Philip Anschutz milliárdos. A Washington Examiner című lapot is kiadó Clarity médiacsoport elnök-vezérigazgatója, Ryan McKibben által kiadott közlemény leszögezte: a The Weekly Standard "nem tudott megbirkózni az egész amerikai médiát érintő kihívásokkal", és az "elmúlt öt esztendőben történt anyagi ráfordítások ellenére is zuhant az előfizetők száma". A lap előfizetőinek - az előfizetés időtartamára - a Washington Examiner példányait kézbesítik.


További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. október 18-19.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!