mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Bánki Tamás
DrLinkedin
Alapító, Tulajdonos, Linkedin tréner


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Rádiós döntések
2019-01-07 09:37 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A tartalmi vizsgálattal folytatódhat egy fővárosi frekvenciapályázat, nyilvános egy törökbálinti és egy gödi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség pályázati felhívása.

A Budapest 99,5 MHz-es körzeti rádiós frekvencia pályázatára beérkezett ajánlatok alaki vizsgálata során a testület mindkét, a korábban kért hiánypótlásokat teljesítő pályázót, a Zene Rádió Kft.-t és a Média Depo Kft.-t is pályázati nyilvántartásba vette. Az eljárás a tartalmi vizsgálattal folytatódik. Elfogadta és a honlapján közzétette a testület két, jelenleg használaton kívüli - a Törökbálint 97,6 MHz-es helyi és a Göd 97,3 MHz-es körzeti - rádiós frekvencia pályázati felhívásainak tervezetét közösségi jellegű hasznosításra.

50-50 ezer forint bírságot szabott ki a tanács két helyi - a Győr 103,1 MHz-es és a Heves 93,7 MHz-es - frekvencián, a Rádió 1 hálózatában működő rádió szolgáltatójára. Egy augusztus végén és szeptember elején vizsgált adáshéten mindkét szolgáltató a hatósági szerződésében vállalttól eltérő szignált tett közzé számos esetben, valamint alulteljesítette a saját műsoridőre és a magyar zenei művek arányára tett vállalásait - utóbbi rádió közszolgálati, illetve helyi közélettel foglalkozó, helyi mindennapi életet segítő műsorszámból is kevesebbet tett közzé, mint amennyit szerződésében vállalt.

Hozzájárult a grémium a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap beadványában foglaltakhoz, amelyben a Kossuth rádió középhullámon, az 540 kHz-es frekvencián hallható adásának néhány perces műsoridő-bővítését kérte, hogy az illeszkedjen a rádió ultrarövidhullámon hallható 24 órás műsorrendjének szerkezetéhez. A Kossuth rádió középhullámhosszon eddig hétköznap 4.30 és 22.30, hétvégén 5.00 óra és 22.30 között volt hallható, most minden nap egységesen 4.25 és 22.31 között fogható - az érintett műsorok elejéhez, illetve végéhez igazodva.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. november 20-21.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!