mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Deák Gábor
Deák Gábor
Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.
marketing és kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Nyereséges volt a 4iG 2018-ban
2019-02-20 10:20 [MTI + Mediainfo.hu]

A 4iG Nyrt. 2018-ban 102,8 millió forint adó utáni nyereséget ért el az előző évi 452 millió forint veszteség után-derül ki az informatikai vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett jelentéséből.

A nemzetközi pénzügyi szabvány (IFRS) szerinti konszolidált értékesítési árbevétel 14 milliárd forint volt, ami 17,2 százalékos csökkenés az előző évi, csaknem 17 milliárd forintos bevételhez képest. Ez részben a Microsoft partnerség megszűnésének, részben a pályázaton elnyert megrendelések későbbi időszakban megmutatkozó eredményeinek következménye - olvasható a jelentésben.

A vállalatcsoport üzleti eredményessége ugyanakkor EBITDA-szinten 842 millió forint volt, ami több mint háromszorosa a 2017-ben elértnek. A növekedés főként a szervezeti és működési fejlesztéseknek köszönhető.

Tavaly új korszak kezdődött a 4iG történetében: június és október között az Opus Global Nyrt., valamint a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. kötelékébe tartozó magántőkealapok többségi irányítást biztosító tulajdont szereztek a vállalatban - emlékeztet a cég a jelentésben. Hozzáfűzik: a Konzum-Opus-csoport az ország meghatározó és egyik legdinamikusabban növekvő befektetési holdingja, amely tőkéje és a menedzsment tudása révén a jövőben nagyban támogatja a 4iG stratégiájának megvalósítását és a növekedési célok elérését.

A cég a következő időszakban a piacot és a többi piaci szereplőt jóval meghaladó mértékű bővülést vár.

A 4iG 2019. január 31-ével beolvasztotta leánycégeit. Az akkori közlemény Jászai Gellértet, a 4iG Nyrt. igazgatóságának elnökét idézte, aki úgy fogalmazott: az Axis Rendszerház Informatikai Fejlesztő és Tanácsadó Kft., a Mensor3D Kft. és a HUMANsoft Elektronikai Kft. beolvadásával minden korábbinál versenyképesebb magyar informatikai nagyvállalat működésének kereteit hoztuk létre annak érdekében, hogy kiváló IT-szakembereinkre támaszkodva sikeresen szolgálhassuk ki a Magyarországon és a régióban folyamatosan növekvő piaci igényeket.

A társaság részvényeit a BÉT standard kategóriájában jegyzik. 2018-ban, közel 600 százalékos emelkedéssel a 4iG lett a Budapesti Értéktőzsde legjobban teljesítő vállalata - áll a jelentésben. A 4iG részvények éves tőzsdei átlagára (1044 forint) 307,81 százalékkal magasabb volt, mint a 2017-es átlag, a 2018. december 31-i záróár pedig 1580 forint volt, ami 670,73 százalékkal haladta meg a 2017. december végi záróárat.

A 4iG papírok legalacsonyabb ára az utóbbi egy évben 195 forint, a legmagasabb 2280 forint volt, a pénteki kereskedési napon 2060 forinton zártak.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. november 20-21.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!