mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Erdei Tamás
Dr. Erdei Tamás
Metropol
főszerkesztő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
80 éves a Batman
2019-03-18 16:13 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Jön a DETECTIVE COMICS 1000. száma; hét Batman-film, köztük A sötét lovag-trilógia korlátozott ideig visszatér a mozikba; denevérjel fog ragyogni az égen; rajongói rendezvények sora indul el.

Batman 80 éve előtt tisztelegve a DC Comics világszerte egész éves ünneplésbe kezd. Az események márciusban, az amerikai SXSW filmfesztiválon kezdődnek. Mérföldkőhöz érkezik a Detective Comics képregénysorozat, rendezvények egész sora kezdődik, filmek térnek vissza, az egész ünneplést pedig Batman-témájú licence-megállapodások színesítik. A szeptemberi nemzetközi Batman-napon a világ nagyvárosainak éjszakai egén a Batman-jel fog világítani.

A gazdag polgárból lett szuperhős, Bruce Wayne először a Detective Comics 27. számában tűnt fel 1939. március 30-án. A sötét lovag azóta az elhivatottság, a bátorság és az igazság jelképévé vált egész generációknak. Batman karaktere nagyban hatással volt a modern popkultúrára. Számtalan képregényben, "szombat reggeli rajzfilmben", tévésorozatban, filmben és videojátékban láthatjuk, a merchandisingról nem is beszélve. Az amerikai posta még Batman-bélyeget is piacra dobott. A dollármilliárdokat érő ikon, Batman napjainkban is a legnépszerűbb az egyedül dolgozó szuperhősök között.

A mérföldkő alkalmából készült el a fenti poszter, amely Batman minden megjelenése előtt tiszteleg. A plakát készítője José Luis García-López, a DC művésze, valamint Admira Wijaya.

A DC LongLiveTheBat ünnepléssorozata egészen 2019 végéig eltart, a legfontosabb dátumok a március 30-ai 80. születésnap és a szeptember 21-ei Batman-nap lesznek. Ez idő alatt rajongók a legkülönfélébb rendezvényeken vehetnek részt.

Batman képregényben
 
 • A szuperhős első megjelenésének 80. évfordulója előtt tisztelegve a DC két emlékkiadványt dob piacra, köztük a DETECTIVE COMICS millenniumi, ezredik számát, amely március 27-én jelenik meg; valamint a DETECTIVE COMICS: 80 YEARS OF BATMAN THE DELUXE EDITION című kiadványt, amely március 19-étől lesz megvásárolható.


Batman a moziban és a tévében
 
 • Klasszikus és kortárs filmek egész sora lesz ismét látható a mozikban, köztük a Batman (1989), a Batman visszatér (1992), a Mindörökké Batman (1995), a Batman és Robin (1997), valamint A sötét lovag-trilógia filmjei: a Batman: Kezdődik! (2005), A sötét lovag (2008) és A sötét lovag visszatér (2012).
 • A DC UNIVERSE, a DC streamingszolgáltatása Batman-tartalmak összeállításával készül márciusban és szeptemberben.
 • Az amerikai Cartoon Network Batman-témájú műsorkínálattal készül márciusban és szeptemberben.


Batman élőben
 
 • A texasi Austinban, az SXSW filmfesztiválon kezdődik az ünneplés, ahol fotózkodási lehetőségek, limitált termékek és a helyi művészek "Instagram-kompatibilis" műalkotásai várják az érdeklődőket. Az SXSW-n több mint másfél millió denevért engedtek el a Congress Bridge-ről az éjszakába március 15-én, amikor feltűnt az égen a denevérjel.
 • A DC Boldog születésnapot, Batman! című panelbeszélgetéssel készül az évforduló napján, március 30-án a WonderConon.
 • Rajongók egész nemzedékei ünnepelhetik a Denevérembert a Batman-napon, szeptember 21-én, amikor a Föld legnagyobb városainak egét a Batman-jel fogja díszíteni. A nagy világvárosokban emellett interaktív fotós lehetőségek, élő zene, különleges ételek, játékok és még sok más várja az érdeklődőket.
 • Augusztusban az észak-amerikai Six Flags-vidámparkokba látogató családok meghosszabbított nyitvatartás mellett ünnepelhetik a hőst. A Warner Bros. további parkjaiban: az ausztrál Movie Worldben, a madridi Parque Warnerben és az Abu Dzabi-i WB Worldben is lesznek Batman-rendezvények.
 • Májusban a MONDO bolthálózat Batman-kiállítást rendez Austinban. A kiállítások Sanghajban és S&227;o Paulóban folytatódnak.
 • Batman az áprilisi, római Romics képregénytalálkozóra is ellátogat.
 • A DC kampányát erősítve más médiaóriások: a Rooster Teeth, a Crunchyroll, a VRV és a Fullscreen is különleges, ünnepi Batman-műsorösszeállításokkal és közösségimédia-kampányokkal készülnek.
 • Az AT&T Batman-csatornát indít, emellett az AT&T THANKS platformon elérhető lesz minden, ami Batman: filmek, képregények, termékek és még sok más.


Batman a boltokban
 
 • A WB és a DC egyesítik erejüket az Amazonnal, a Barnes & Noble-lel, a Targettel, az iTunesszal, a Walmarttal, a GameStoppal, a Google Playjel és további partnerekkel.
 • Nemzetközi partnerek, mint a LEGO, a Mattel és a Funko idén exkluzív termékcsaláddal készülnek a 80. születésnapra.


A Bob Kane és Bill Finger által megalkotott Batman az egész világ kortalan hőse, aki csak most indul be igazán. A nemzetközi ünneplés további részleteiről a következő hónapokban tudhatnak meg még többet az érdeklődők.

A rajongók a közösségi médiás ünneplésbe a Batman80 és a #LongLiveTheBat hashtagekkel kapcsolódhatnak be, a Batman80.com pedig egész évben friss információkkal jelentkezik.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. november 20-21.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

IT Manager
[2019-08-06]
Projektmenedzser
[2019-08-06]
tovább  
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!