mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Soós Gergely
Soós Gergely
neo
alapító-ügyvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A köldökzsinórvér útja (x)
2019-03-27 12:49 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A gyermeket vállaló párok legtöbbje elgondolkodott már azon, hogy gyermekük születésekor levetetik a köldökzsinórvért.

Ez az őssejtekben gazdag anyag megfelelő tárolás mellett a tudomány jelenlegi állása szerint életet is menthet.

Vérképző őssejtekben gazdag, melyet laboratóriumi körülmények között kivonnak, és fagyasztva a megfelelő körülmények között azt a felhasználásig tárolják. Ezen párok elsődleges feladata, hogy az őssejt szállításban partnert találjanak. Érdemes olyat választani, aki nemcsak elvégzi a szállítást, de még szaktanácsadással is a rendelkezésünkre áll.

Tulajdonságai

Az újszülöttekből nyert köldökzsinórvérben található őssejtek fiatal koruknak köszönhetően a legnagyobb szaporodó képességgel rendelkeznek. Ezek a későbbiekben transzplantálhatók a vérképző- és immunrendszer működésének helyreállítására. Magas számban találhatóak benne különböző vérsejttípusokat létrehozó vérképző őssejtek. Elsődlegesen a porc-, csont-, zsírszövet képződéséhez szükséges vérsejteket tartalmaz.

A jövőben ezeket az őssejteket autológ (saját) transzplantációhoz, illetve allogén (donor) transzplantációhoz is egyaránt felhasználhatják.

Levétel

Ez egy egyszerű eljárás viszont kellő előkészületet igényel. Az orvos vagy a szülésznő teljesíti, előzetes megállapodás alapján a köldökzsinór átvágása után. Ekkor a köldökzsinórban pulzáló és placentában pangó vért összegyűjtik. Sem az anyát, sem a gyermeket nem veszélyezteti, ez a néhány perces eljárás.

Szállítás, tárolás

A köldökzsinór vérnek szakszerű feldolgozáson kell keresztül mennie ahhoz, hogy azt később megfelelően tárolni tudják. Alapvető feltétele ez annak, hogy a jövőben fel tudják használni. A levett mintának a lehető leggyorsabban el kell jutnia a fagyasztást és a tárolást végző laboratóriumba. Itt nyerik ki az értékes őssejteket a vérből, majd ezt speciális zsákokban lefagyasztják és folyékony nitrogénben tárolják a felhasználásig.

Maga a folyamat nem egyszerű, mindenképpen gördülékenyen kell mennie. Már a szülés előtt meg kell találni azt a partner, aki a mintavétel után azonnal gondoskodik
arról, hogy a levett vér sérülésmentesen eljusson a rendeltetési helyére.

A köldökzsinórvér úgynevezett B kategóriás biológia anyag. A szállítást csak olyan engedéllyel rendelkező cég végezheti, amely megfelel a veszélyes áruk szállítására vonatkozó nemzetközi előírásoknak. Ezek szerint a levett köldökzsinórvért szobahőmérsékleten mintatároló dobozban szállítják, és a levételt követő 36 órán belül feldolgozó laborba juttatják. Ebben a bonyolult procedúrában a TamTraCo kiváló partnere lehet, az ő tapasztalt eljárásuk közreműködésével és a szakszerű tárolás mellett a köldökzsinórvér-minták őssejtjei akár évtizedekig is megőrzik az életképességüket.További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. november 20-21.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!