mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Ihász Ingrid (Rabbit)
MEC
digitális vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A helyes arctisztítás szabályai (x)
2019-03-27 16:48 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Arctisztítási rutinja a legtöbb embernek van, de sokan nem tudják, hogy helyesnek vélt szokásaikkal akár árthatnak is arcbőrüknek.

Mindannyian fiatalos, hidratált és ragyogó arcbőrre vágyunk, ennek érdekében pedig sokan szinte bármit megtesznek, amiről azt olvasták valahol, hogy jó ötlet. Fontos azonban, hogy csak megbízható forrásból származó olyan trükköket és tanácsokat fogadjunk meg, amik valóban segítik bőrünk táplálását és ápolását. Rövid összefoglalónkból kiderül, milyen tévhitek élnek sokakban az arctisztításról és ezzel szemben mik a valóban követendő szabályok.


A helytelen arctisztítás

Először is fontos, hogy tisztázzuk, melyek azok a hibák, amelyeket sokan elkövetnek arctisztításuk során.

Az első ilyen a kétlépéses arctisztítás elhanyagolása: sokan azt gondolják, hogy egy mindent tudó termék elég a smink és az egyéb szennyeződések eltávolítására. Ez tévedés, az arc megtisztítását minden esetben meg kell előzze a smink lemosása.

A következő ilyen hiba, a reggeli arctisztításról való megfeledkezés, vagy az a tévhit, hogy ha este megtisztítottuk arcunkat, reggel már nincs szükség rá. Azonban mivel éjszaka bőrünk méregtelenít, így az arcunkat is meg kell tisztítani reggel, mielőtt krémet raknánk rá.

Azt pedig már magyarázni sem kell, milyen fontos, hogy a megfelelő, számunkra tökéletes arctisztítót használjuk. Még mindig sokan azt gondolják, nincs is szükség külön ilyesmire, szappannal vagy tusfürdővel is kiválóan meg lehet mosni az arcunkat. Ezek a készítmények azonban nem az arcbőr ápolására lettek kifejlesztve, hanem a testünk többi részére, ahol jóval vastagabb és kevésbé érzékeny bőr található.

Arcunkra ezért semmi esetben se használjunk mást, mint arctisztítót, mert kiszáradhat a bőrünk és allergiás reakciók is felléphetnek. Sok helyen lehet olvasni, hogy zsíros bőrre kifejezetten jó megoldás a szappan, ez sajnos tévedés, sőt: mivel túl agresszívan távolítja el a faggyút, bőrünk ellenreakciót indít és zsírosabb lesz, mint volt.

Arctisztítás, ahogyan kell

Az arctisztítás összességében nem egy nagyon bonyolult feladat. Ha betartunk pár egyszerű lépést, nagy valószínűséggel nem is lesz gondunk vele. Fontos, hogy használjunk reggelente arctisztítót, este pedig először távolítsuk el a sminket, minden egyéb szennyeződést csak utána.

Legyen bármilyen a bőrtípusod, ma már szerencsére szinte biztosan találsz neked megfelelő arctisztító készítményt. A The Body Shop termékei között például bátran válogathatsz. Kínálatukban nem csak bőrtípusodnak, de ízlésednek, preferenciáidnak megfelelő készítményt is találhatsz, árulnak többek között krémes, habzó vagy géles formulával rendelkező arctisztítót is.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!