mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Ménesi Zsolt
Ménesi Zsolt
Akció-NXS Reklámügynökség Kft. (AKCIÓ 360)
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A Cifra magyar filmfesztivál Moszkvában
2019-04-01 09:32 [MTI + Mediainfo.hu]

A Ruben Brandt, a gyűjtő animációs akció-thriller oroszországi premierjével vett kezdetét az ötödik Cifra kortárs magyar filmfesztivál Moszkvában.

Az ikonikus Október Filmszíházban a Moszkvai Magyar Kulturális Intézet által megrendezett fesztiválon bemutatták Sándor Pál Vándorszínészek, Topolánszky Tamás Yvan Curtiz, Madarász István Egy szerelem gasztronómiája, valamint Antal Nimród A viszkis című alkotását is.

"Amikor öt évvel ezelőtt elindítottuk a Cifra magyar filmfesztivált, az volt az elsőszámú célunk, hogy egy olyan filmfesztivált csináljunk, ahol az orosz közönség elsőként nézheti meg a legújabb magyar filmeket" - nyilatkozott Hegyi Anita, a Moszkvai Magyar Kulturális Intézet igazgatója.

Elmondta, hogy amíg korábban Oroszországban korábban szinte mindenki csak Tar Béla, Jancsó Miklós, Szabó István, Mészáros Márta, Huszárik Zoltán filmjeit emlegette, addig a Cifra fesztiválokon a néző egyebek között megismerkedhetett Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér, Herendi Gábor Kincsem, Fekete Ibolya Anyám és más futóbolondok a családból, Nemes Jeles László Saul fia, Deák Kristóf Mindenki, valamint Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotásával. Fél évtized alatt több ezernyi érdeklődőnek 23 új magyar filmet mutattak be.

Az idei fesztivál a Magyar Filmunió és a Magyar Média Mecenatúra program együttműködésével, az MVM Group és a Richter Gedeon támogatásával valósult meg. A megnyitón rész vesz Hermina Roczkov producer és Ledényi Attila, az Art Market Budapest igazgatója.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!