mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Magyar Judith
Magyar Judith
SAP AG
kommunikációs igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Első játékok kicsiknek és még kisebbeknek (x)
2019-04-22 11:26 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Amikor kisbabát vár egy család, a sok-sok megvásárolandó holmi között ott lesznek a játékok is, melyeket már egészen pici csecsemők is nézegetnek, bökdösnek, rugdosnak.

Az első felfedezéseket figyelni felemelő látvány és szívet melengető érzés.

Rengeteg játék van a piacon, gyártók sokasága teszi az áruházak, üzletek polcaira termékét, csak győzzünk okosan választani közülük. A jatekajandekaruhaz.hu webáruházban is megtalható ezeknek a játékoknak a széles választéka, azonban nem mindig könnyű a megfelelőt megtalálni. Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a vásárlásnál?

Az első szempont, hogy milyen korú gyerkőcnek vásárolunk

3-4 hónapos pici babák esetén, akik még nem változtatnak helyet, érdemes köréjük lógatható, felköthető játékot vásárolni. Ilyenek a játszószőnyegek, melyek felett erre a célra kialakított állványról lógnak le a figurák. Ezek színesek, és ha a babának sikerül elkapni közülük egyet, boldogan gügyögnek hozzá. Ebben a korban nagyon jók a hangot adó, csörgős, zizegős, csilingelős játékok is. Csuklóra vagy lábra pánttal feltehető csörgővel nagyon jól el tudnak szórakozni.

7 hónapos kor után elindul a nagy felfedezés. A babák kúsznak, másznak, és ami elgurult, azt remek móka újból megszerezni. Már képesek baba könyvet lapozni, hangot adó játékok gombjait nyomogatni. Ebben a korban remek játék a pakolás. Dobozba, vödörbe, ki és be, újra meg újra.

Irány a pancsolás. Ne feledkezzünk meg a fürdőkádban használható remek darabokról. Úszó állatok, vízzel tölthető játékok, de vásárolhatunk vízhatlan fürdős könyvet is. Mindenképp ügyeljünk azonban arra, hogy fürdés után a játékok le legyenek öblítve, és/vagy töröljük szárazra, vagy úgy tároljuk őket, hogy le, illetve ki tudjanak csöpögni, és meg tudjanak száradni.

1 év körüli időszak

Ez aztán a felfedező korszak. A babának és a szülőknek is. Van olyan csemete, aki 10 hónaposan elindul, persze ez a ritkább, általában 1-1,5 éves kor között kezdenek el járni.

Különböző vélemények vannak a bébikomppal kapcsolatban, mindenesetre játéknak kitűnő. Nem csak azért, mert helyet lehet vele változtatni, hanem mert a felülete rengeteg lehetőséget ad a játszásra. Gombok, tekerentyűk, színek, formák mind-mind lekötik a porontyokat.

Figyeljünk arra, hogy ne legyenek apró játékok a kicsik közelében, mert mindent a szájukba vesznek, s ezek fulladást okozhatnak. Figyeljünk arra is, hogy madzag, hosszú zsinóros játék még nem nekik való, rájuk tekeredhet, nagyon veszélyes helyzeteket teremtve.

Fontos, hogy a játék alapjában festett anyagból készüljön, az utólag festett pl. kockákról pereghet a festék. Figyeljünk arra is, hogy sajnos még ma is kerülnek elsősorban a Távol-Keletről silány minőségű, mérgező anyagokat tartalmazó játékok forgalomba. Mindig válasszuk az ismert és megbízható márkákat. A Szoti áruházában csak jó minőségű babajátékot találunk, így nehéz mellélőni, érdemes náluk körülnézni.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Break

Emission Share (ESH%)

Exkluzív break

továbbiak  
Forrás: Nielsen Közönségmérés


Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!