mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Peresztegi Zoltán
Peresztegi Zoltán
Schibsted Classified Media
alelnök


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mit érdemes tudni a depóniavíz-tisztításról? (x)
2019-04-26 12:49 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Vannak olyan települések, melyek önálló szilárdhulladék lerakóval rendelkeznek.

Ezen hulladékok nagy mennyiségben tartalmaznak szerves eredetű hulladékot, melyek nedvességtartalma nagy, ráadásul a lehulló csapadékkal még nagyobb mennyiségű is lesz. A Pureco LTC konténerét a csurgalékvizek tisztítására fejlesztették.

Mi a csurgalékvíz?

A csurgalékvíz a szennyvíz egy fajtája, amely a szilárdhulladék lerakókban keletkezik. Főbb összetevői a szilárd hulladék saját nedvességtartalma, a lerakóban lejátszódó kémiai folyamatok következtében képződő folyékony anyagok és az átszivárgó csapadékvíz.

A csurgalékvíz minőségét bizonyos tényezők befolyásolhatják. Ilyen például a lerakott hulladék összetételének minősége, vagy a lerakó környékének időjárási viszonyai. Mivel a csurgalékvíznek jelentős a szervesanyag-tartalma, toxikus vegyületeket is tartalmazhat (pl.: ammónia), ezért a veszélyes hulladékok kategóriájába sorolható, ezért fokozott figyelmet kell fordítani a kezelésére. Ebben segít a Pureco LTC konténer, amely eleget tesz a lerakókban keletkezett csurgalékvizek kezelésének, megtisztítja a szennyező anyagot az előírásoknak megfelelően. Ezzel csökkenthetőek a környezetvédelmi kockázatok.

A Pureco Kft. és a Hidrofilt Kft. közösen fejlesztette ki a Pure-RO/LTC-t, amely Spacer Tube Module (ST) típusú membránt használ fel, ami a csurgalékvíz kezelésének eddig ismert technológiái közül a legkorszerűbb rendszerű. A megfelelő előkezelés elengedhetetlen ahhoz, hogy a Spacer Tube Module (ST) hatásos legyen, ami a fordított ozmózis (RO) tisztítását alkalmazza.

A Pure-RO/LTC használata költséghatékony és kompakt megoldást jelent. A termék kulcsrakész, így a csurgalékvíz-tisztító konténereket azonnali hatállyal be lehet vetni a megvásárlásuk után.

Milyen előnyökkel jár, ha a Pure-RO/LTC-t használjuk?

A PURE-RO ST nagyobb szűrő felülettel rendelkezik, mint az azonos méretű membránházban elhelyezett egyszerűbb lemezmembrán. Az átfolyási sebessége mellett kisebb lesz a fluxus (l/h, m2), illetve ha azonos a fluxus, akkor az átfolyási sebességet lehet növelni.

A membrán élettartama ennek a technológiának köszönhetően megnövekszik, kevesebbszer kell tisztítani, a tisztítás során keletkezett tisztított víz kihozatala pedig nagyobb arányúvá válik, mint a lemezmembrán használata esetén.

Milyen lépései vannak a csurgalékvíz tisztításának, ha a PURE-RO ST-t használjuk?
 
  • Megszűri a homokot, és a nagyobb szilárd részecskéket eltávolítja
  • Zsákszűrést alkalmaz, vagyis eltávolítja a kisebb méretű szilárd részecskéket
  • Az ST® RO-membránok alkalmazásával, a tisztítás minőségi követelményeitől függően egy-, két- vagy háromlépcsős tisztítási folyamattal is véghez vihető
  • CO2 gáztól mentesít, beállítja a víz pH-ját
  • Magas ammóniaszint esetén ioncserél
További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2019-ről 2020-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Körülbelül a 2019-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!