mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Eszes Tamás, főiskolai tanár...
Dr. Eszes István
Budapesti Gazdasági Főiskola
főiskolai tanár


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Októberben ismét Budapest lesz a víz fővárosa
2019-05-02 17:19 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A vízhiány és a vízkészletek súlyos szennyezése sok százmillió ember ellátását veszélyezteti, ezért megelőzni a válságot mindannyiunk feladata és felelőssége.

A vízválság a témája az év legfontosabb hazai diplomáciai eseményének, az immár harmadik alkalommal - éppen hat hónap múlva - megrendezésre kerülő Budapesti Víz Világtalálkozónak (Budapest Water Summit 2019), amire közel kétezer résztvevőt várnak a világ minden részéről, október 15-17. között a Millenáris Parkba. Az esemény fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

Míg a XX. században a fosszilis energiakészletek lecsökkenése tűnt a legnagyobb problémának, addig mára az egész világ számára a Föld vízkészletének védelme válik mindinkább aktuálissá és fontossá. Ma már ugyanis a globális vízválság küszöbén vagyunk, hiszen a vízhiány és a vízkészletek súlyos szennyezése sok százmillió ember ellátását veszélyezteti. A 2013-as és 2016-os rendezvények sikerére építve Magyarország Kormánya idén ismét megrendezi az év egyik legfontosabb hazai diplomáciai eseményét, a Budapesti Víz Világtalálkozót (Budapest Water Summit 2019), amelynek legfőbb témája a globális vízválság megelőzése, illetve ahol ez már nem lehetséges, a hatásokhoz való alkalmazkodás elősegítése lesz. Az Áder János köztársasági elnök fővédnökségével október 15-17. között megvalósuló találkozó célja, hogy a vízválság megelőzését és a következményekhez való sikeres alkalmazkodást a kevés víz, a sok víz és a szennyezett víz következtében előálló helyzetek mindegyikére alkalmazza, és ezzel hozzájáruljon a globális vízpolitikai folyamatok alakításához.

A nemzetközi konferencia meghívottjai között ismét ott vannak a víz, a szanitáció és a fenntartható vízgazdálkodás témaköreivel foglalkozó szakirányú nemzetközi intézmények, továbbá a kormányok, az üzleti, a pénzügyi és a tudományos élet képviselői, ugyanis nem csupán hidrológiai kérdéssel állunk szemben, hanem a helyzet kezelése a társadalmi és gazdasági fejlődés szempontjából is kihívást jelent. A várhatóan mintegy kétezer fős vízdiplomáciai esemény zárásaként - a válság közelségét is érzékeltetve - egy, a világ minden kormánya és állampolgára számára követendő felhívás kerül megfogalmazásra.

Az előző évekhez képest idén még nagyobb hangsúlyt kap a konferencia részeként megrendezett vízipari szakkiállítás. A magyar vízipar és víztudomány már a vízválság megelőzésén dolgozik, és Magyarország a digitális vízgazdálkodás élvonalában van, ezért a kiállításon olyan - kiemelten a hazai - víziparban tevékenykedő cégek, szervezetek mutatkoznak majd be, amelyek versenyképes, innovatív és környezetbarát technológiákkal jelentős szerepet vállalhatnak szerte a világban a vízipari kihívások megoldásában, sőt, a már jelentkező károk csökkentésében is.

Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 logo

Az elmúlt két világtalálkozó után a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 logójában a vörös szín vizuálisan is a veszélyre hívja fel a figyelmet. A "Megelőzni a válságot" szlogen célja, hogy a figyelemfelkeltés után ezúttal cselekvésre is buzdítson, hiszen amellett, hogy a magyar vízipar és víztudomány már a vízválság megelőzésén dolgozik, egyéni szinten is mindenki tehet a vízkészleteink megőrzéséért.További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!