mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Pakots Zsolt
Pakots Zsolt
Advenio Zrt., HírTV Zrt., Lánchíd Rádió Kft.
vezérigazgató, gyártási igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Jön a nyár - itt a szúnyoghálók ideje (x)
2019-05-21 09:08 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Ahogy egyre jobbra fordul az idő, egyre több bogárnak támad kedve ahhoz, hogy a hűvösebb lakásokban húzzák meg magukat.

Amikor így tesznek, azzal leggyakrabban a mi életünket keserítik meg. Mit tehetünk ellenük?

Az egyik remek megoldás a különböző szúnyoghálók alkalmazása. Ehhez nem is kell mást tennünk, mint felkeresni a redony-napellenzok.hu oldalt, és áttanulmányozni a szúnyoghálókkal kapcsolatos pontokat, kínálatot. Sok hasznos információra tehetünk szert, például megtudhatjuk, hogy léteznek fix, függőlegesen, illetve vízszintesen mozgatható, illetve pliszé szúnyoghálók egyaránt, amik vízszintesen mozgathatóak.

Vízszintesen mozgatható rolós szúnyogháló

Alapvetően fehér és barna színben rendelhetőek, de felár ellenében a RAL skála bármely színében megkaphatjuk. A függőleges mozgatású rolós szúnyogháló az, amit kifejezetten ablakokra találtak ki. A függőlegesen mozgatható szúnyogháló tényleges tokja az ablaktok felső síkjába kerül rögzítésre. Ez a háló felfelé és lefelé mozgatható a két oldalon, a függőlegesen lefutó 32 mm széles egy kefézett vezetősínen belül. A háló rögzítése a párkányon lévő akasztóprofilba történik, vagy klick-klack rendszer segítségével.

Maximális mérete 150*180 centiméter. Az ennél szélesebb méretűekhez a kifújásbiztos vezetősín használatát javasoljuk. Ezt a típust láthatjuk akkor is, amikor a redőnnyel együtt kerül beszerelésre a szúnyogháló, hiszen ilyenkor egy tokba kerül a szúnyogháló és a redőny. Ebben az esetben dupla lefutó sín használata szükséges, melyben az ablakhoz közel kerül a szúnyogháló, a külső sínbe pedig a redőny.

Vízszintesen mozgatható rolós szúnyogháló

A vízszintesen mozgatható szúnyoghálót leginkább ajtókra használjuk, bár bizonyos esetekben akár ablakra is felszerelhető. A vízszintes mozgatású rolós szúnyogháló tokja a függőlegessel ellentétben az ajtó egyik függőleges tokján kerül kialakításra. A háló az alul és felül egyránt, vízszintesen felfogatott, 32 mm széles sínek között kerül mozgatásra. A másik oldalon pedig egy 20x20 mm-es mágnescsíkhoz rögzíthetjük. Egyszárnyas ajtó esetében maximum 120 cm, kétszárnyas ajtóra maximum 240 cm szélességű szúnyogháló kerülhet fel. Amennyiben redőnnyel együtt kerül felszerelésre, akkor ebben az esetben a redőny kerül közelebb az ablakhoz.

Vízszintesen mozgatható pliszé szúnyogháló

Ebben az esetben a nyílászáróra szemből rögzíthető a keret. Az aljzaton a rögzített vezetősín magassága összesen 2 mm, így az áthaladást nem akadályozza. A vezetése zsinórral vagy lánccal történik, valamint nem tartalmaz forgós, rugós elemet, így minimális a meghibásodás lehetősége. Működése csendes és könnyű, igény esetén bárhol megállítható.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!