mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Gombos Zsolt
Gombos Zsolt
Online Marketing Akadémia
OMA alapító tréner, Facebook-szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Magyarország átadta három film vetítési jogait az izraeli köztévének
2019-05-21 11:05 [MTI + Mediainfo.hu]

Magyarország képviselői díjmentesen átadták három film vetítési jogait az izraeli köztévé képviselőinek a diplomáciai kapcsolatok helyreállításának harmincadik évfordulóját ünneplő kulturális évad keretében.

A Berni követ, a Félvilág és a Szabadság - különjárat című filmek vetítési jogait Benkő Levente izraeli magyar nagykövet, Köbli Norbert, a felajánlott filmek forgatókönyvírója, Lajos Tamás, a filmek producere, Kollarik Tamás, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja, a Magyar Média Mecenatúra program koordinátora, és Berényi László kulturális attasé adta át Tel-Avivban Sarah Gaonnak, az izraeli köztévé beszerzési igazgatójának - tájékoztatta a tel-avivi magyar nagykövetség az MTI-t.

"A felajánlás jól illeszkedik ahhoz a magyar kormányzati törekvéshez, amely - a kiváló politikai és gazdasági viszony mellett - a kultúrdiplomácia eszközeivel is közelebb kívánja hozni az izraeliekhez Magyarországot" - idézi a közlemény Benkő Leventét, aki hozzátette: ebben a szellemben zajlik az idén első alkalommal megrendezett - és szerencsére komoly izraeli médiaérdeklődés által kísért - magyar kulturális évad is, amelynek keretében magyar filmhét kezdődött Izraelben.

Kollarik Tamás - a közlemény szerint - kiemelte, hogy nagy büszkeséggel tölti el a számos kiváló kortárs magyar film bemutatása Izrael több nagyvárosában. "A magyar film sikerei az elmúlt években tovább gazdagodtak a cannes-i és berlini nagydíjakkal, valamint két Oscar-díjjal. Hatalmas öröm, nagy megtiszteltetés számunkra, hogy három, magyar állami támogatással készült, az elmúlt években kiemelkedően sikeres televíziós játékfilm az izraeli köztelevízió műsorára kerülhet" - mondta Kollarik Tamás.

"A filmeket a magyar állam és a gyártó csapat ingyenesen bocsátja az izraeli partner rendelkezésére, bízva abban, hogy a filmek megtekintése az izraeli tévénézők számára is felejthetetlen élményt jelent majd, és közelebb hozza szívükhöz Magyarországot" - indokolta az Izraelnek felajánlott ajándékot.

Lajos Tamás a sorsfordító történelmi eseményekről és azokról a "kisemberekről" beszélt, akiket a történelem viharai az események szereplőivé, sőt azok alakítóivá tettek. Elmondta, hogy alkotótársaival közös célja ezeknek a számukra érdekes és fontos történeteknek az eljuttatása minél több nézőhöz, hogy ezáltal szórakoztató formában emlékeztessenek a múltra.

A diplomáciai kapcsolatok helyreállításának 30. évfordulóját emlékezetessé tevő kulturális évadban több mint hét hónapon át, március 15. és október 23. között több mint ötven magyar kulturális programot kínálnak.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!