mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kis Gergely
Kis Gergely
eNET/ Budapesti Corvinus Egyetem
ügyvezető igazgató / tanársegéd


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mivel kössük le útközben a gyerekeket?
2019-05-24 14:07 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Végre itt a jó idő, egyre érezhetőbben közeledik a nyár, ami az év legmozgalmasabb időszaka. Nézzük meg, mivel tudnak játszani a gyerekek, akár utazás közben is!

Mikor nyaralni indul az ember, az utazás unalmas periódusa óhatatlanul is nappalra esik, gyermekeinket tehát valahogy le kell foglalni. Ez nem mindig egyszerű feladat, főleg, ha különböző korosztályokról van szó. Míg a kisebbek szívesen töltik az időt leporellóval vagy puha könyvvel, addig az idősebbek már nagyobb kihívást jelentenek.

Az óvodás korosztály számára lehet jó választás a Brainbox játékok bármelyik fiatalabbaknak szánt variációja, melyekkel már 4-5 évesen is lehet játszani. Itt nincs más dolgunk, mint felolvasni a kérdéseket a gyermekeknek - miután kellő ideig nézték a feladatkártyán szereplő képet -, ők pedig igyekeznek helyes választ adni. A különböző mágneses társasjátékoknak is nagy hasznát vehetjük, mint amilyen a torpedó, a malom és a Ki nevet a végén.

Ha már jobban ismerik az állatokat, vagy szeretik a logikus gondolkodásra ösztönző, illetve becsapós kérdéseket, akkor igazán szórakoztató társ lehet számukra a MindenTuDorka is. Nagy kedvenc általában ebben a korosztályban a Fekete Péter, a Solo és UNO kártya. Ezekhez ideális, ha előkészítünk némi üres felületet, ahová a kártyákat letehetjük.

Ha iskolás korú gyermekekről van szó, akkor könnyebb a dolgunk, hiszen ők már az esetek jelentős részében önállóan el tudják olvasni a játékszabályokat és az egyéb kérdéseket. Náluk az Agymenők társasjáték és a Brainboxok idősebbeknek szánt variációi lehetnek a befutók.

Nagyon jó mókát ígérhet a Száj társasjáték is, ami tartalmaz egy 8 éves kor feletti és egy 16 éven felülieknek szóló programot, így az egész családnak garantált a szórakozás útközben is.

A 10 év körüli korosztály és az annál idősebben számára igazán izgalmasak lehetnek a Rubik ügyességi játékok, valamint a különböző ördöglakatok. Ez utóbbi játékok között találunk egy kisebbeknek kifejlesztett típust, a nemzetközi nagydíjat nyert Smart Egg tojást, mely ötvözi az ügyességi és a logikai játékokat. Jó hatással van a koncentrációs képességre, a finommotorikára és, nem utolsó sorban, a logikus gondolkodásra egyaránt.

A nagyobb gyermekek azonban más dimenziót képviselnek. Legtöbbjük már nem igényel útravalónak társasjátékot, csak egy töltőt az okostelefonjához vagy talán egy fülhallgatót. Akad olyan gyermek is, aki legszívesebben olvas, ám ez is egyhangúvá válhat az utazás órái alatt. Próbáljuk meg őket is bevonni, egy kis barchobára vagy szóláncra még ők is kaphatók lehetnek. Tervezzük meg előre, milyen játékokat viszünk magunkkal, hogy az utazás órái ne nyűgöt, hanem értékes és vidám időtöltést jelentsenek!


(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!