mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kandikó József
Dr. Kandikó József
Edutus Főiskola
Főiskolai tanár


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
8 apróság a fogszabályzó viseléséről (x)
2019-05-24 15:02 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Sem felnőtt-, sem pedig gyerekkorban nem kell megijedni a fogszabályzó viselésétől, hiszen manapság már inkább divatos, mintsem ciki.

Természetesen ma már nem csak azért alkalmaznak fogszabályzót, mert ráncba kell szedni a szerteálló fogakat, hanem azért is, mert azok megtisztítása körülményes vagy lehetetlen, sőt, akár az elhelyezkedésből adódó szuvasodás is szerepet játszhat. Elárulunk 8 dolgot, amire nem is gondolnánk, ha fogszabályzásról van szó.
 
  • 1. Van, akinél pöszeséghez vezet. Mivel a fogak és az ajkak közé kerül egy új tárgy, ezért máshogy vagyunk kénytelenek zárni a szánkat. Emellett pedig az, hogy a szerkezet a nyelvünk útjában van, képes megváltoztatni a hangképzést, hiszen még a levegő is máshogy áramlik be és ki a szánkból. Ettől nem kell megijedni, sokan akadnak, akiknek még jól is áll. De ha zavar, akkor sem kell megijedni, mivel ahogy elérjük a célt, már el is felejthetjük az ebből adódó kellemetlenséget.


 
  • 2. Még akár fogyókúrának is jó. Mivel bizonyos típusú ételeket kerülni kell, mint amilyenek a nyúlós, rágós, kemény dolgok, így merőben megváltoznak a táplálkozási szokásaink. Ez ahhoz is vezethet, hogy néhány kilogrammot le is adhatunk, aminek a többség általában örül.


 
  • 3. Van egy úgynevezett retenciós sín, amit egy jó darabig viselni kell a fogszabályozás lejárta után is. Ez felel azért, hogy a fogak az új helyükön maradjanak, melynek hiányában újra elvándorolhatnak. Ennek ideje személyenként és szituációnként változó, de akár az is előfordulhat, hogy egész életünkben viselnünk kell.


 
  • 4. Mikor felmerül a kérdés, hogy átlátszó kerámia vagy hagyományos fém bracketet válasszunk, fontos tudni, hogy bár esztétikusabb az átlátszó, de annál könnyebben el is színeződik a különböző ételektől, italoktól. Főleg a kávé és a vörösbor a kockázati forrás, ezért a fogyasztásuk után célszerű minél előbb fogat mosni.


 
  • 5. Ha koronával rendelkezünk, és arra tapadnak fel a bracketek, akkor abban az esetben fokozott figyelemmel és kíméletességgel kell étkezni. Ez főleg azért fontos, mivel ha nem a fogra tapadnak a tappancsok, azok sokkal könnyebben lepattannak.


 
  • 6. Gyakran kell látogatni a fogorvost. Fix fogszabályzó esetén havonta, kivehetőnél kéthavonta kell megjelenni általában, bár ez mindig személyre szabott és egyedi, amit a szakorvos határoz meg.


 
  • 7. Hosszabb ideig fog tartani a fogmosás. Ez főleg annak köszönhető, hogy sokkal könnyebben beleragadnak az ételek a fogszabályzóba. Arról nem is beszélve, hogy számos helyen nem érjük el elég hatékonyan, így ugyanazért az alaposságért jobban meg kell dolgoznunk.


 
  • 8. Az állítások vagy éppen a felhelyezés után nem ritka, hogy egy kis fájdalmat tapasztalunk. Mivel mindenkinek más a fájdalomküszöbe, így vannak, akiknek csak egy kis feszítő kellemetlenség, míg mások a szájukat sem szívesen nyitják ki abban az időben.
További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2019-ről 2020-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Körülbelül a 2019-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!