mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Pakots Zsolt
Pakots Zsolt
Advenio Zrt., HírTV Zrt., Lánchíd Rádió Kft.
vezérigazgató, gyártási igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
8 apróság a fogszabályzó viseléséről (x)
2019-05-24 15:02 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Sem felnőtt-, sem pedig gyerekkorban nem kell megijedni a fogszabályzó viselésétől, hiszen manapság már inkább divatos, mintsem ciki.

Természetesen ma már nem csak azért alkalmaznak fogszabályzót, mert ráncba kell szedni a szerteálló fogakat, hanem azért is, mert azok megtisztítása körülményes vagy lehetetlen, sőt, akár az elhelyezkedésből adódó szuvasodás is szerepet játszhat. Elárulunk 8 dolgot, amire nem is gondolnánk, ha fogszabályzásról van szó.
 
  • 1. Van, akinél pöszeséghez vezet. Mivel a fogak és az ajkak közé kerül egy új tárgy, ezért máshogy vagyunk kénytelenek zárni a szánkat. Emellett pedig az, hogy a szerkezet a nyelvünk útjában van, képes megváltoztatni a hangképzést, hiszen még a levegő is máshogy áramlik be és ki a szánkból. Ettől nem kell megijedni, sokan akadnak, akiknek még jól is áll. De ha zavar, akkor sem kell megijedni, mivel ahogy elérjük a célt, már el is felejthetjük az ebből adódó kellemetlenséget.


 
  • 2. Még akár fogyókúrának is jó. Mivel bizonyos típusú ételeket kerülni kell, mint amilyenek a nyúlós, rágós, kemény dolgok, így merőben megváltoznak a táplálkozási szokásaink. Ez ahhoz is vezethet, hogy néhány kilogrammot le is adhatunk, aminek a többség általában örül.


 
  • 3. Van egy úgynevezett retenciós sín, amit egy jó darabig viselni kell a fogszabályozás lejárta után is. Ez felel azért, hogy a fogak az új helyükön maradjanak, melynek hiányában újra elvándorolhatnak. Ennek ideje személyenként és szituációnként változó, de akár az is előfordulhat, hogy egész életünkben viselnünk kell.


 
  • 4. Mikor felmerül a kérdés, hogy átlátszó kerámia vagy hagyományos fém bracketet válasszunk, fontos tudni, hogy bár esztétikusabb az átlátszó, de annál könnyebben el is színeződik a különböző ételektől, italoktól. Főleg a kávé és a vörösbor a kockázati forrás, ezért a fogyasztásuk után célszerű minél előbb fogat mosni.


 
  • 5. Ha koronával rendelkezünk, és arra tapadnak fel a bracketek, akkor abban az esetben fokozott figyelemmel és kíméletességgel kell étkezni. Ez főleg azért fontos, mivel ha nem a fogra tapadnak a tappancsok, azok sokkal könnyebben lepattannak.


 
  • 6. Gyakran kell látogatni a fogorvost. Fix fogszabályzó esetén havonta, kivehetőnél kéthavonta kell megjelenni általában, bár ez mindig személyre szabott és egyedi, amit a szakorvos határoz meg.


 
  • 7. Hosszabb ideig fog tartani a fogmosás. Ez főleg annak köszönhető, hogy sokkal könnyebben beleragadnak az ételek a fogszabályzóba. Arról nem is beszélve, hogy számos helyen nem érjük el elég hatékonyan, így ugyanazért az alaposságért jobban meg kell dolgoznunk.


 
  • 8. Az állítások vagy éppen a felhelyezés után nem ritka, hogy egy kis fájdalmat tapasztalunk. Mivel mindenkinek más a fájdalomküszöbe, így vannak, akiknek csak egy kis feszítő kellemetlenség, míg mások a szájukat sem szívesen nyitják ki abban az időben.
További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. november 20-21.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!