mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kaprinay Zoltán
Kaprinay Zoltán
Bónusz Brigád
alapító, vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Júliustól változnak az RTL Klub terjesztési feltételei
2019-06-03 17:57 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az eddigi, soklépcsős kedvezményrendszer helyébe egy jóval egyszerűbb és átláthatóbb modell lép: maximális kedvezménnyel 181 forintért érhető el júliustól az RTL Klub.

A jelenleg legkedvezőbb, 150 forintos árhoz képest a 31 forintos áremelés egy része az infláció, a többi a megnövekedett gyártási és tartalombeszerzési költségek miatt volt időszerű, drágult a vásárolt tartalmak beszerzése, a saját gyártású tartalmak előállítási költségei pedig nőttek. A nézői igények alapján az RTL Klub műsorának több mint a felét saját gyártású műsorok teszik ki, köztük olyan közönségkedvenc sorozatokkal, mint a Drága örökösök, A mi kis falunk vagy éppen A Tanár. Az a fikciós építkezés, amit három éve az RTL Klub elkezdett, a jövőben is folytatódik. A telített televíziós piacon továbbra is az RTL Klub a főműsoridős piacvezető csatorna a kereskedelmileg fontos 18-49-es célcsoportban.

A módosított terjesztési feltételekben a kedvezményrendszer 2022. december 31-ig él, és a szolgáltatóknak a jövőben sem kell a HD csatornáért fizetniük. Kifejezetten a partnereknek kedvez az a rendelkezés, ami szerint a szünetelés alatt álló előfizetőik után ezentúl nem kell díjat fizetniük.

A disztribúciós partnereknek kínált tartalom a közeljövőben egy különleges szolgáltatással egészül még ki, ez az RTL Most prémium változata, az RTL Most+, amellyel a telekommunikációs cégek és kábelszolgáltatók tudják kínálatukat a modern tartalomfogyasztás igényei szerint bővíteni. Ez a termék mind tartalmában, mind funkcióiban egy továbbfejlesztett verziója a piac kiemelten népszerű AVOD szolgáltatásának, az RTL Most-nak.

Mivel a Médiatörvény alapján az RTL Klub jelentős befolyásoló erejű médiaszolgáltatónak minősül, ezért az előírt szerződéskötési kötelezettség érvényesülése érdekében az RTL Klub 2019. július elsejétől érvényes terjesztési feltételeit az M-RTL Zrt. a hatályba lépést megelőző 30 nappal korábban, 2019. május 31-én honlapján közzétette.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!