mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Vaszily Miklós
Vaszily Miklós
ECHO
vezérigazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Múzeumok éjszakája - Stúdiótúrával is készül a Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhely
2019-06-14 09:17 [MTI + Mediainfo.hu]

Különleges stúdiótúrával is várja a június 22-i Múzeumok éjszakáján az MTVA - Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhelye a látogatókat.

A látogatók az állandó kiállítás mellett többek közt a szinkronkészítés és a műsorkészítés világába is betekinthetnek.

Idén az első 50 látogató, aki a kiállítóhelyen veszi meg karszalagját a Múzeumok éjszakájára, részt vehet azon a különleges stúdiótúrán, amelyen a Magyar Rádió életének első 20 évét mutatják be a szervezők - áll az MTVA közleményében.

A Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhelyre érkezők a helyszínen kiállított tárgyak és fotók segítségével 1881-től a mai napig kapnak betekintést a magyar audiovizuális kultúra világába és a XXI. századi technika segítségével megismerhetik a tárgyak történetét, valamint megidézhetik az elmúlt korok emlékét és hangulatát. A tárlatvezetések másfél óránként, négy időpontban indulnak.

A vállalkozó kedvűek a berendezett szinkronstúdióban élesben próbálhatják ki, hogy milyen volt régen a szinkronizálás, milyen eszközzel lehetett előállítani a szél és az eső hangját, és mi tudja tökéletesen utánozni a filmekből ismert sejtelmes ajtónyikorgást.

Akik elfáradnának, a vetítőteremben archív filmeket nézhetnek pihenésképp.

A szervezők a közönségnek egy játékkal is készülnek, amelynek keretében az MTVA gyűjteményében kell megkeresni a kakukktojást, a televízióstúdióban bárki lehet a klasszikus Kapcsoltam című vetélkedő műsorvezetője, egy igazi vetélkedőn pedig a legrátermettebbek bizonyíthatják tudásukat értékes nyereményekért cserébe.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!