mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kádár Tamás
Kádár Tamás
Sziget Kft.
cégvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A hatalmas méretűre nőtt meghajtók (x)
2019-06-27 09:27 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A toll nagyságú meghajtók, másképpen pendrive-ok az évek folyamán hatalmasra nőttek. Azért nem kell megijedni, fizikai méretükben még egy millimétert sem változtak.

Ezzel ellentétben a tárhelyük már gigászi számokat mutat, de ki tudja, hol lesz ennek a vége.

Működésük

A jól ismert adattárolóink USB porton keresztül működnek, és tetszőleges adat tárolható vagy szállítható is rajta. A rendszert minden operációs rendszer, telefonok, konzolok, televíziók, autós rádió és még számtalan más eszköz is támogatja. Mozgó alkatrészt nem tartalmaznak, ezért meghibásodásukra minimális az esély. Működésükhöz memóriachipeket használnak.

A pendrive-ok teljes kínálata a pár GB-os daraboktól egészen már az 512GB-os darabokig kaphatóak az üzletekben. Elsősorban online boltok árulják. Ezek még nem kifejezetten olcsó darabok, de mint tudjuk, a műszaki cikkeknél ez a gyors fejlődésnek köszönhetően egyik napról a másikra gyorsan meg is változhat. A pendrive szabványok számai is nagyon gyorsan felfelé változnak. A felfelé változás árváltozást nem von magával, ellenben az eszközök működési sebessége gyorsul.

Védelmük

Ezek az aprócska eszközök félvezető elemekből épülnek fel. Ezért a pendrive és az azon tárolt adataink is veszélynek vannak kitéve mágneses terek közelében és árnyékolt helyeken egyaránt. Ilyen helyek lehetnek fémdetektorok, egyes háztartási gépek, valamint a metró és a villamos vonalak közelében.

Ezekből az okokból történő adatvesztés kivédésére ideális fizikai védelemmel felszerelt adattárolót használni. Ezzel és az előrelátással, hogy ezen az eszközön csak a dokumentumaink másolatát tartjuk, megóvhatjuk magunkat a bajtól.

A fizikai védelemmel ellátott kivitelek ellenállóak az édes és sós vízzel szemben is. Sőt, ütés- és rezgésállóak is. Egyes extra védelemmel felszerelt darabok még a mágneses térrel és a röntgennel szemben is ellenállóak. Egy ilyen adattároló már szinte minden veszélyes lehetőség ellen megvédi az eszközt és ezzel együtt az azon tárolt személyes dokumentumainkat is. A személyes dokumentumok védelme érdekében az adattárolót írásvédetté is tehetjük. De egyes modellek segítségével akár még jelszóval is elláthatjuk őket.

Használata

A pendrive-ot sokan használják előszeretettel. Pici helyen nagy adatmennyiség szállítható vele. Ugyanennyi adat fizikai szállításához már gépjárműre lenne szükség. Ha elképzeljük az 512GB-nyi nyomtatott anyagot, rájövünk erre. Ennyi dokumentumhoz egy szimpla iskolatáska nagyon kevés lenne.

Apropó, iskolatáska. Gyerekeknek is kiváló megoldás, sőt egy kisebb méretű is bőven elegendő lesz, hogy az iskolába bevigye a leadandó feladatait. Ennek köszönhetően nem kell izgulni, hogy a házi feladat vagy szorgalmi munka a szállítás közben megsérül vagy tönkremegy.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020 ban hány százalékra tippeled a hazai programmatic media költést a digitális médiaköltésen belül?

0-10%

11-20%

21-30%

31-40%

41-50%

51-60%

61-70%

71-80%

81-90%

91-100%

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!