mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Deák Gábor
Deák Gábor
Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.
marketing és kommunikációs vezető


szakmai partnereink:























kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Megjelent a Magyar Konyha idei balatoni gasztrokalauza
2019-07-02 13:03 [MTI + Mediainfo.hu]

A Magyar Konyha magazin júliusi-augusztusi számával együtt megjelent Balaton 2019 gasztrokalauz.

A balatoni gasztronómia hosszú éveken át a hekkre és a sült kolbászra szikárodott, mára azonban ismét kialakult az igény az értékre, és sikk lett a kifinomult kulináris élvezetek kiszolgálása. Olyannyira, hogy már kalauzra van szükség az ízek és konyhák közti eligazodáshoz - emlékeztetett az idén 333 hely ínyenceknek címmel megjelent kiadvány szerdai budapesti bemutatóján a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke.

Lévai Anikó felidézte: amikor 2013-ban kiadták az első balatoni gasztrokalauzt, csak 170 olyan címet találtak, amelyet nyugodt szívvel lehetett ajánlani.

Tavaly már 400 gasztrohelyet mutatott be a zsebkönyv, melynek mércéje azonban egyre szigorodik: a Balaton 2019 kalauz ezért - noha csaknem 50 új hely bekerült - 333 címet ajánl az olvasóknak - jegyezte meg.

Lévai Anikó értékelése szerint óriási a fejlődés az utóbbi években: a fine dining éttermek, bisztrók, borteraszok, kézműves cukrászdák és pékségek mellett megszaporodtak a sörfőzdék, a családi kisvendéglők, tovább tart a strandbüfék divatja, de találtak sehová nem sorolható gasztrokocsmát, mák- és csilitermesztőt is.

Vinkó József főszerkesztő felidézte, hogy a Balaton-környéki gasztroforradalmat a borászatok indították, hozzájuk zárkóztak fel az éttermek, vendéglők, megalakult a környék minőségi gasztrohelyeit tömörítő Balatoni Kör, és mára a Balaton Magyarország egyik vezető gasztronómiai régiója lett.

A kínálat soha nem volt ilyen változatos, hiszen a gourmet fogások, falusi romkocsmák, újhullámos büfék mellett megjelentek a helyi alapanyagokból dolgozó, "farm to table" (termelőtől az asztalra) típusú kisvendéglők és sok étlapra visszatért a főzelék, a császármorzsa vagy a madártej. Új, sokszínű, csak a Balatonra jellemző gasztronómia van tehát kialakulóban - összegzett Vinkó József.

A gasztrokalauz írói Siófoktól Tihanyon és a Somlón át Keszthelyig szigorúan válogatva ismét áttekintették a Balaton gasztrokínálatát, amelyet a kalauz hét alrégióra bontva mutat be. A részletes értékelések mellett a kiadvány külön Top 10-es listákon emeli ki a legjobb gourmet éttermeket, kisvendéglőket, borászatokat, strandbüféket, kikötői éttermeket, cukrászdákat, valamint "gasztrotippeket", de a régiós kedvenceket is feltüntetik.

A zsebkönyv része a Balaton legfontosabb gasztronómiai eseményeit felsoroló gasztrokalendárium, valamint egy településekre lebontott kereső is, amelyben piros szín jelzi a frissen bekerült helyeket.

A Balaton 2019 gasztrokalauz a Magyar Konyha nyári dupla számával együtt kapható.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2019-ről 2020-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Körülbelül a 2019-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!