mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Maczelka Márk
Maczelka Márk
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
'Budapest Tengerpartja' még szebb, mint tavaly
2019-07-05 16:26 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Több mint 3 milliárdos fejlesztéssel a régió egyik legszebb strandjává változtatták az egykori sóderbányát, ahol tilos és veszélyes volt a fürdőzés.

A Lupa-tó kristálytiszta, türkizkék vize mellett ma már a karibi szigetvilágot idéző, pálmafás, fehérhomokos "tengerpart" várja megannyi szolgáltatással, sportlehetőséggel és színvonalas gasztronómiai kínálattal a látogatókat. A gyerekekkel érkező családok külön kialakított részen pihenhetnek és idén már egy tó menti glampingben is alhatunk vagy direkt buszjárattal juthatunk ki a belvárosból a Lupa-tóhoz.

"A nemrég még sóderbányaként működő bányató, ahol tilos volt a fürdőzés, ma már egy, a karibi szigetvilágot idéző, pálmafás, fehérhomokos "tengerparttá" alakult, koktélbárokkal, éttermekkel és számos szolgáltatással. A strandoláson túl kipróbálható a vízisportok sora és van családi strandrész számos aktivitással" - mutatja be Gerendai Károly "Budapest Tengerpartját', a Lupát, ami három év alatt rengeteget változott, de elmondása szerint még számos ötlet vár megvalósításra. Felépítettek egy többszáz fős rendezvényházat, ahol Gerendai szerint esküvőktől a céges rendezvényekig bármit meg lehet valósítani, "de az egész Lupa Beachről általánosságban ki merem jelenteni, hogy ma az egyik legszínvonalasabb és legkülönlegesebb rendezvényhelyszín a vízparti bárjaival és beach klubjaival, legyen szó egy homokban táncolós naplemente partyról vagy egy céges családi napról" - teszi hozzá a Lupa megálmodója.

Az idei újításokról Gerendai elmondta, hogy teljesen megújult az Öböl Strand rész, ami mérsékeltebb jegyárakkal várja a látogatókat. Az Öböl partszakaszát befüvesítették, és a zöld partszakaszhoz zöld szemléletet is társul, ahol szelektíven gyűjtik a szemetet, bevezetik az visszaváltható repoharat, megszüntetik a szívószálat. Egy új vendéglátóegység is beállt a sorba, a közkedvelt belvárosi Dürer kert üzemeltetésében, de teljesen megváltozik az Öböl arculata is, ami színesebb, programokban és szolgáltatásokban gazdagabb lesz, mint korábban. Az Öböl partja mellett felépült egy glamping, azaz egy magasabb színvonalú, ágyakkal felszerelt, nagyméretű sátrakból álló kemping, de megújult a Lupa parkolója is. Látványos idei fejlesztés a Beach részen a Decathlon Strandsport Aréna, aminek homokos pályája és 900 fős árnyékolt lelátója, nemzetközi kupamérkőzések lebonyolítására is alkalmas. Hogy még könnyebb legyen kijutni, idén már direkt buszjárat is közlekedik a belvárosból a Lupa-tóhoz. Izgalmas látvány a tó közepére 500 méter hosszan benyúló Viastein sétány, aminek a két oldalán színvonalas beach klubok és új strandszakaszok várják a látogatókat. A homoknyelvre épített promenád Magyarországon egyedülálló térkőburkolatokat mutat be, mind minőség, mind technikai megoldások szempontjából. Így lehetősége nyílik mindenkinek, megismerkedni álmai térkövével, és akár a nyári strandolás közepette végig sétálni rajta, és kiválasztani mi kerüljön a kertjébe. Az alkalmazott térkövek színvilága tökéletesen illeszkedik a hely hangulatához, továbbá a sétányon kialakításra kerülő Viastein falazó elemekből kiépített pihenők kiválóan alkalmasak meeting point-nak . A sétányt megvalósító Viastein Kft. egész nyáron térkő promóciókkal készül a látogatóknak.

Természetesen vannak tervek a jövőre is. Gerendai szeretné a tó északi partjánál található horgász részt is egy kiemelkedő minőségű horgászcentrummá felfejleszteni, illetve a szállás kapacitást bővíteni és a kínálatát színesíteni. "Emellett vannak még elképzeléseink a szolgáltatások vagy az aktivitások bővítésére és a strandsportpályákat is jó lenne téliesíteni. Az elkövetkező évek legfontosabb kérdése számunkra, hogy a szezont valahogy meghosszabbítsuk és az időjárás kockázatokat minimalizáljuk" - mondja.

"Megnyitunk például egy víz fölé belógó szaunaházat is, ami a tervek szerint nem csak főszezonban üzemel majd. Valamint teszt jelleggel kialakítottunk két, vízen álló, fürdőszobás kisházat s a terv az, hogy a későbbiekben majd összesen tíz ilyet állítsunk fel."

Sajnos vannak, akik nehezen fogadták el, hogy a korábban tiltott, de mégis tömegek által látogatott bányató most már csak belépővel látogatható. Ezért az első időszakban számos feljelentés és vád született a Lupa ellen. Többen még most is zajos fesztiválokat vizionálnak a tó köré ezzel uszítva a Lupa ellen a környező lakosokat. Ezzel kapcsolatban Gerendai elmondta, "Ne felejtsük el, hogy már a harmadik szezon zajlik és még egy dübörgő fesztivál se volt nálunk és bátran kijelenthetem, hogy a továbbiakban sincs tervben sem a Szigetet, sem más hangos tömegrendezvényt idehozni, egyszerűen azért, mert a Lupa nem erről szól, hanem az önfeledt, nyugodt és színvonalas pihenésről. Ez persze nem azt jelenti, hogy nincsenek időnként programok, csak nem hangos koncertekben vagy diszkóban gondolkodunk, hanem sportrendezvényekben, családi programokban, céges rendezvényekben, esküvőkben, délutáni naplemente partykban, gasztro eseményekben" - mondta a Lupa ötletgazda.

"Eléggé meglepett, hogy miközben a korábbi áldatlan állapotok, - amikor itt bárki bárhol leparkolt, akár közvetlen a kutak mellett is, - pont azért változtak meg, mert a mi fejlesztéseinknek köszönhetően megszűnt az eddigi környezetszennyezés, mégis minket támadtak meg ezekkel a vádakkal. Ha belegondolunk, itt nem volt se infrastruktúra, se wc, se büfé, se szemetes, se vízimentő, se semmi, csak a sóderbánya és a tava. Na meg annak az illegális használata, ahol a fürdőzés mellet az autómosástól, a folyamatos szemetelésig, a rendszeres balesetektől a mosdók hiányából fakadó szennyezésig minden előfordult, most mégis magyarázkodnunk kell, hogy kulturált és biztonságos körülményeket teremtettünk." Gerendai elmondta azt is, hogy "a Lupa-tó alapvetően egy kiemelkedő minőségű élményközpont szeretne lenni. Fehér homokos vízparttal, pálmafákkal, türkizkék vízzel, éttermekkel, büfékkel, koktélbárokkal, vagyis egy olyan hely, ahol küllemében és minőségében átélhetjük a távoli tengerpartok nyaralás élményét, valamint ideális otthona a vízi és strandsportoknak. Egyszerre próbál a családoknak és a fiatalabbaknak, vagy a turistáknak és a helyieknek megfelelni, hiszen mindenki megtalálhatja, ami neki kedves és vonzó."


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!