mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Ménesi Zsolt
Ménesi Zsolt
Akció-NXS Reklámügynökség Kft. (AKCIÓ 360)
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Egy jó minőségű sarok ülőgarnitúra
2019-07-26 13:33 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Amikor sarok ülőgarnitúrát vásárolunk, nagyon fontos szempont, hogy kényelmes és jó minőségű legyen. Erre sokan nem fektetnek elég nagy hangsúlyt a vásárlás előtt, így utólag fogják a fejüket, hogy rosszat vettek.

Ez leginkább akkor fordulhat elő, ha a kiállított darab külső tulajdonságait meghatározóbbnak találják, mint a kipróbálásra szánt időt és energiát. Ilyenkor könnyen felmerül az emberben, hogy tényleg csak 2-3 év egy sarok garnitúra élettartama?

El kell keserítenünk mindenkit, mivel egy igazán jó minőségű sarokkanapé akár 8-10 évig is kiszolgál minket, ha nem kétszer annyit. Éppen ezért, ha azt tapasztalja valaki, hogy egy kis idő után zsibbad a lába, míg a kanapén ül, vagy pedig csak szimplán kényelmetlennek érzi az ülést, akkor mindenképp érdemes elgondolkodni azon, hogy tényleg megérte-e, hogy legyen egy szép, de használhatatlan kanapénk. Hogy ezt elkerüljük, nagyon fontos, hogy már a bemutatóteremben is kipróbáljuk azt a sarok ülőgarnitúrát, amit szimpatikusnak találunk.

Fontos az ár?

A legtöbb ember szereti az ár-érték arányban megfelelőnek tűnő kanapét, hiszen senki sem szeret többet fizetni ugyanazért a dologért, amit máshol olcsóbban is megkaphat. Ámde érdemes elgondolkodni azon is, hogy bizonyos darabok miért is olyan akciósak. Sőt, tovább megyünk, az sem mindegy, hogy hol vesszük meg a sarok ülőgarnitúrát, hiszen számos helyen még jobb konstrukciót kaphatunk.

Legfontosabb a párnázottság és a huzat minősége

A párnázottság az egyik fő kérdés, hiszen ez szinte alapkövetelmény egy jó kanapé esetében. Éppen ezért ennek fokozott figyelmet kell szentelni, amikor választunk. Tehát jól nézzük meg, hogy mivel van párnázva a vágyott kanapé, mert ha nem megfelelő, akkor hiába kényelmes, amikor megvesszük, hamar egy rémálommá válhat.

Hasonlóan lényeges szempont a huzat kérdésköre. Igazán lelombozó és idegesítő lehet az a szituáció is, ha kiválasztunk a bútorboltban egy jó minőségűnek tűnő huzatot, majd néhány hónap elteltével elkezd fakulni, foszlani, azaz kikopni a gyakran használt területeken. Mivel ez nem csak, hogy nem esztétikus, de néha annyira elkeserítő, hogy az ember inkább lecserélni a sarok ülőgarnitúrát, hiszen egy fakult kanapé nem képvisel dekorációs értéket a nappaliban, főleg akkor, ha még nem is kényelmes.

Lássuk a fajtáit

A szövetet inkább a mindennapi alvásra szánt darabokra érdemes választani. A műbőr vagy bőr huzat akkor praktikus, ha gyakran szorul takarításra a kanapé az esetleges balesetek miatt, mint amilyen a házi kedvencek koszos mancsa vagy egy csokis gyerek tenyér.

Ne felejtsük, mindezeket még a vásárlás előtt alaposan rágjuk át, hogy ne ott kelljen ezen hezitálni.


(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!