mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mikor látogassunk el bőrgyógyászhoz?
2019-07-26 15:29 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Bár észszerűnek tűnik a válasz, hogy amikor szükségünk van rá, de ez így nem pontos. Érdemes bizonyos időközönként ellátogatni a szakorvoshoz, attól függetlenül, hogy éppen van-e problémánk vagy sem.

Arra a bizonyos anyajegyszűrésre jó, ha minden évben sor kerül, függetlenül attól, hogy tapasztalunk-e bármilyen bőrelváltozást vagy sem. Meglehet, hogy mi magunkon nem vesszük észre, de egy bőrgyógyász szakorvos elmondhatja, hogy van-e magasabb rizikófaktorú anyajegyünk. Amennyiben van, akkor elmagyarázza a további lépéseket. Ezen kívül természetesen számtalan indok teheti fontossá azt, hogy ellátogassunk a bőrgyógyászhoz.

Az egyik leggyakoribb elváltozás az ekcéma

Manapság még mindig az ekcéma a leggyakrabban előforduló bőrelváltozás a lakosság körében. Ennek tüneteit könnyen felismerhetjük, hiszen a bőrünk száraz, feszül, kipirosodik, viszket, irritált, és bármivel is kenjük, nem érünk el vele pozitív változást. Ilyenkor célszerű minél előbb felkeresni egy bőrgyógyászt, aki meg tudja állapítani azt, hogy tényleg ekcémával van-e dolgunk.

Ha igen, de nem kezeljük a betegséget, akkor az könnyen elfertőződhet. Ez egy súlyos kockázati forrás, mivel az egyéb baktériumokkal, gombákkal és vírusokkal tarkított ekcéma gyógyulási ideje sokkal hosszabb, és a kezelése is meglehetősen körülményes. Az ekcéma egy krónikus, visszatérő bőrbetegség, ami azt jelenti, hogy a tünetek ugyan elmúlnak, de rendszeresen, időről időre visszatérhetnek. Éppen ezért rendkívül fontos a folyamatos bőrgyógyászati kontroll, valamint a megelőzés egyaránt lényeges momentum.

Övsömör, pikkelysömör

Az övsömör is vezető helyen szerepel a bőrbetegségek terén. Ennek tünetei között szerepel a hólyagos kiütések megjelenése, amik fájnak és testszerte terjednek. A fertőzések elkerülése végett érdemes mielőbb felkeresni egy bőrgyógyászt, így megelőzhető a lázas, gyulladt állapot, ami roppant fájdalmas tud lenni.

A pikkelysömör esetében piros, esetleg viszkető, 3-5 cm-es, vagy bizonyos esetekben nagyobb, hámló, pikkelyekkel tarkított, érdes kiütések találhatók a könyökön, térden, háton. Ez szintén bármikor kiújulhat, gyakori, hogy kisebb-nagyobb kihagyásokkal egy életen át tart.

Hajhullás és körömgomba

A hajhullás általában egy gócot jelöl a szervezetben, aminek a következménye lehet a nagyobb mennyiségű hajvesztés, akár foltos formában, de ez kiterjedhet akár a szemöldökre, szempillákra is. Ebben az esetben fontos, hogy mielőbb kezelve legyen, és egy szakorvos megtalálja a kiváltó okot, hiszen anélkül nehézkes a kezelés.

A megvastagodott, sárgás köröm gombás fertőzésre utal. A Varga Esztétikánál mikroszkópos gombavizsgálatra is van lehetőség, ha 1 hónapig kezeletlen marad a körömgomba.


(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!